2016-01-22 06:00

2016-01-22 06:00

Mys med blandad kompott

KARLSKOGA: Vårens Kura Skymning bjuder på ett brett utbud

Visor, skrönor, country och Simon & Garfunkle kan man bland annat uppleva när Café SmakBiten, under fyra tillfällen, bjuder in till vårens Kura Skymning.

Torsdagen den 28 januari inbjuder Café SmakBiten till starten för vårens Kura Skymning. Ett nytt program med Rolf Rondahl och Torbjörn Karlsson står på agendan.

– Vi kommer att blanda sägner, skrönor och somligt sant med pärlor från den svenska visskatten, berättar Torbjörn Karlsson.

Modern country

11 februari är det dags att prova en ny genre, nämligen country. Rubriken den kvällen är Akustisk country. Sjunger gör Amy Glaad, som bland annat är medlem i Öjebokören, och Emil Larsson står för det instrumentala. Duon lovar en kväll med lite modernare countrymusik.

Torsdagen den 3 mars kommer vissångaren Anders Stävarby från Lysvik. Han är en klassisk gitarrist i grunden och spelar i första hand visor som han själv tycker om och finslipar kompet på ett personligt vis. Anders Stävarby utlovar genuina vistolkningar, historier och anekdoter från bland andra Bellman, Cornelis och Taube.

Tionde gången

Vårens sista programpunkt är en kväll med det bästa ur Simon & Garfunkles ur Simon & Garfunkles musikskatt, kallad ”A tribute to Simon & Garfunkle”. Åhörarna kommer att få lyssna på allt från The Boxer till A bridge over troubled water. De som tar sig an det är musikerduon Malin och Erik Näsman, ett par som gästar SmakBiten för tionde gången.

– I och med den här omgången passerar vi 50-strecket vad gäller aktiviteter. Inte så pjåkigt för något vi trodde skulle hålla några gånger bara, avslutar Torbjörn Karlsson

Torsdagen den 28 januari inbjuder Café SmakBiten till starten för vårens Kura Skymning. Ett nytt program med Rolf Rondahl och Torbjörn Karlsson står på agendan.

– Vi kommer att blanda sägner, skrönor och somligt sant med pärlor från den svenska visskatten, berättar Torbjörn Karlsson.

Modern country

11 februari är det dags att prova en ny genre, nämligen country. Rubriken den kvällen är Akustisk country. Sjunger gör Amy Glaad, som bland annat är medlem i Öjebokören, och Emil Larsson står för det instrumentala. Duon lovar en kväll med lite modernare countrymusik.

Torsdagen den 3 mars kommer vissångaren Anders Stävarby från Lysvik. Han är en klassisk gitarrist i grunden och spelar i första hand visor som han själv tycker om och finslipar kompet på ett personligt vis. Anders Stävarby utlovar genuina vistolkningar, historier och anekdoter från bland andra Bellman, Cornelis och Taube.

Tionde gången

Vårens sista programpunkt är en kväll med det bästa ur Simon & Garfunkles ur Simon & Garfunkles musikskatt, kallad ”A tribute to Simon & Garfunkle”. Åhörarna kommer att få lyssna på allt från The Boxer till A bridge over troubled water. De som tar sig an det är musikerduon Malin och Erik Näsman, ett par som gästar SmakBiten för tionde gången.

– I och med den här omgången passerar vi 50-strecket vad gäller aktiviteter. Inte så pjåkigt för något vi trodde skulle hålla några gånger bara, avslutar Torbjörn Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.