2015-11-19 14:43

2015-11-19 14:43

På scenen med Gardell

KARLSKOGA: Maria Pihl dansar i Mitt enda liv

Maria Pihl från Karlskoga är just nu på turné med Jonas Gardell och föreställningen Mitt enda liv. Under helgen syns hon på scenen i Örebro.

Maria Pihls danskarriär började på Kulturskolan i Karlskoga och tog henne, via Gôrskôjs revy, hela vägen till Balettakademien i Stockholm. Hon tog sin examen i juni förra året men redan innan dess hade hon fått in en fot som dansare i Jonas Gardells show Mitt enda liv.

– Det var genom praktiken som jag kom in där och sedan dess har jag fått hoppa in då och då.

Uppträder i Örebro

I den pågående turnén, som hade premiär i lördags, har hon dock en fast plats på scenen. I kväll och i morgon visas föreställningen på Conventum i Örebro.

– Det känns jättekul att få vara med på riktigt. Och det är kul att få uppträda på hemmaplan, det är nog flera som jag känner som kommer.

Vid hennes sida finns ytterligare en karlskoging, nämligen sångerskan Joanna Perera som varit med i showen sedan starten för drygt två år sedan.

Efter att hon avslutat sina studier på Balettakademien tillbringade Maria några månader i New York. Efter det har hon medverkat i ett antal föreställningar och projekt, bland annat med koreografen Mari Carrasco.

Framför allt ägnar hon dock sin tid åt att träna, hitta nya projekt och gå på scenprover.

– Den här hösten har jag kunnat leva på dansen men det är en tuff bransch att komma in i.

Turnén med Mitt enda liv pågår till och med den 19 december, då den avslutas i Jönköping. Vad som händer därefter vet Maria inte än.

– Jag har några mindre projekt med Mari Carrasco i början av året men sen vet jag inte vad jag gör, det får vi se.

Maria Pihls danskarriär började på Kulturskolan i Karlskoga och tog henne, via Gôrskôjs revy, hela vägen till Balettakademien i Stockholm. Hon tog sin examen i juni förra året men redan innan dess hade hon fått in en fot som dansare i Jonas Gardells show Mitt enda liv.

– Det var genom praktiken som jag kom in där och sedan dess har jag fått hoppa in då och då.

Uppträder i Örebro

I den pågående turnén, som hade premiär i lördags, har hon dock en fast plats på scenen. I kväll och i morgon visas föreställningen på Conventum i Örebro.

– Det känns jättekul att få vara med på riktigt. Och det är kul att få uppträda på hemmaplan, det är nog flera som jag känner som kommer.

Vid hennes sida finns ytterligare en karlskoging, nämligen sångerskan Joanna Perera som varit med i showen sedan starten för drygt två år sedan.

Efter att hon avslutat sina studier på Balettakademien tillbringade Maria några månader i New York. Efter det har hon medverkat i ett antal föreställningar och projekt, bland annat med koreografen Mari Carrasco.

Framför allt ägnar hon dock sin tid åt att träna, hitta nya projekt och gå på scenprover.

– Den här hösten har jag kunnat leva på dansen men det är en tuff bransch att komma in i.

Turnén med Mitt enda liv pågår till och med den 19 december, då den avslutas i Jönköping. Vad som händer därefter vet Maria inte än.

– Jag har några mindre projekt med Mari Carrasco i början av året men sen vet jag inte vad jag gör, det får vi se.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.