2015-11-01 13:57

2015-11-01 13:57

Succé direkt för Kråkan

KULTUR: "Ett fint tillskott i Karlskogas centrum"

Det blir succé direkt för Galleri Kråkan i centrala Karlskoga som öppnade upp för allmänheten på lördagen.
– Fantastiskt trevligt att få sådan uppskattning, säger Sinikia Holma med ett stort leende.

Hon är en av totalt 14 konstnärer som står bakom det nyöppnade galleriet där man driver det tillsammans som ett kollektiv. Det innebär att man delar på kostnaderna och så förfogar respektive över två rum under sina egna utställningsveckor.

Ett rum för alla

– Dessutom kör vi samlingsutställningar som hänger i två veckor och vi har dessutom ett rum där alla är har med en tavla hela tiden. Det betyder ju att vi alltid är representerade här, berättar Ebbe Skoglund.

De flesta av konstnärerna är på plats och flera uttrycker sin glädje över det kulturella tillskottet i Karlskoga centrum.

– Vilken härlig stund. Jag vill tacka alla för deras mod, säger initiativtagaren Ulrika Andersson.

Mod?

– Ja det gick ju väldigt fort och då måste man ha lite mod för att hänga på. Nu kör vi efter principen en för alla, alla för en. Det blir i alla fall ett fint tillskott i Karlskoga, säger Ulrika.

Nytt att titta på

Och i och med att vi är så många så blir det ju i princip något nytt att titta på varje vecka, säger Ebbe Skoglund.

Medverkande konstnärer i Galleri Kråkan är Annika Ek, Antje Pfeffer. Ebbe Skoglund, Nina Henriet. Sinikia Holma, Anki Lööw, Solveig Norhult, Kajsa Nord, Christer Norrström, Saide Jonsson, Ulrika Andersson, Margareta Iwald, Susanne Ericsson och Lena Gustafsson.

Hon är en av totalt 14 konstnärer som står bakom det nyöppnade galleriet där man driver det tillsammans som ett kollektiv. Det innebär att man delar på kostnaderna och så förfogar respektive över två rum under sina egna utställningsveckor.

Ett rum för alla

– Dessutom kör vi samlingsutställningar som hänger i två veckor och vi har dessutom ett rum där alla är har med en tavla hela tiden. Det betyder ju att vi alltid är representerade här, berättar Ebbe Skoglund.

De flesta av konstnärerna är på plats och flera uttrycker sin glädje över det kulturella tillskottet i Karlskoga centrum.

– Vilken härlig stund. Jag vill tacka alla för deras mod, säger initiativtagaren Ulrika Andersson.

Mod?

– Ja det gick ju väldigt fort och då måste man ha lite mod för att hänga på. Nu kör vi efter principen en för alla, alla för en. Det blir i alla fall ett fint tillskott i Karlskoga, säger Ulrika.

Nytt att titta på

Och i och med att vi är så många så blir det ju i princip något nytt att titta på varje vecka, säger Ebbe Skoglund.

Medverkande konstnärer i Galleri Kråkan är Annika Ek, Antje Pfeffer. Ebbe Skoglund, Nina Henriet. Sinikia Holma, Anki Lööw, Solveig Norhult, Kajsa Nord, Christer Norrström, Saide Jonsson, Ulrika Andersson, Margareta Iwald, Susanne Ericsson och Lena Gustafsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.