2018-07-14 06:00

2018-07-14 06:00

Behöver du en sten?

WAFAA IBRAHIM OCH OSSAMA MAKHOUL

En man är på väg hem i sin alldeles nyinköpta bil när någon plötsligt kastar en sten på bilen. Mannen tvärstannar och kastar sig snabbt ut för att se över skadorna på bilen och förstås hitta den som kastade stenen.

Han ser en pojke på trottoaren som ser mycket rädd ut. Mannen är rasande, han går fram till pojken och tar tag i honom och trycker upp honom mot väggen. Din dumma unge skriker han, varför kastar du sten på min bil säger han? Det här kommer att bli dyrt för din pappa, förstår du det fortsätter mannen?

Pojken svarar, jag är mycket ledsen, men jag visste inte vad jag skulle göra, Jag har försökt så länge att uppmärksamma någon på att jag behöver hjälp. Sedan pekar han på en annan pojke som ligger på marken på andra sidan gatan. Det är min bror, han kan inte gå alls, han har ramlat ur sin rullstol, men jag är liten och orkar inte lyfta upp honom, hur jag än försöker. Jag ber dig därför, kan du inte vara snäll och hjälpa mig att lyfta upp honom? det har gått lång tid nu och han är så rädd. Jag förstår att du är arg för att jag kastade stenen och du får avgöra hur vi ska göra, bara du hjälper min bror.

Mannens ilska rinner av honom, han lyfter den förlamade pojken från marken och sätter honom i rullstolen. Sedan tar han fram en servett och torkar bort blod från de skrapsår pojken fått. När han är klar så frågar pojken honom. Tack snälla, men vad gör vi nu med bilen? Mannen svarar, ingenting, tänk inte på det. Den bucklan ska få vara kvar så jag inte glömmer. Den ska alltid påminna mig om att bry mig om andra.

Vi lever i en tid med mycket bekymmer och oro, samtidigt försöker många av oss att samla på sig så mycket prylar som möjligt i tron att det ska göra oss lyckligare.

Samtidigt glömmer Gud. I Gud finner vi tröst, stöd och svar på våra frågor. Likt mannen i bilen så rusar vi bara på utan att uppmärksamma honom som kallade oss.

Vad vinner en människa som äger alla materiella ting i världen men samtidigt förlorat sin tro och sitt förhållande till Gud? Vi kan köpa försäkringar för nästan allt, för hus, bilar och annan dyrbar egendom.

Men är ditt eviga liv säkert?

Är du medveten?

Eller behöver du en sten??

Amen.

Han ser en pojke på trottoaren som ser mycket rädd ut. Mannen är rasande, han går fram till pojken och tar tag i honom och trycker upp honom mot väggen. Din dumma unge skriker han, varför kastar du sten på min bil säger han? Det här kommer att bli dyrt för din pappa, förstår du det fortsätter mannen?

Pojken svarar, jag är mycket ledsen, men jag visste inte vad jag skulle göra, Jag har försökt så länge att uppmärksamma någon på att jag behöver hjälp. Sedan pekar han på en annan pojke som ligger på marken på andra sidan gatan. Det är min bror, han kan inte gå alls, han har ramlat ur sin rullstol, men jag är liten och orkar inte lyfta upp honom, hur jag än försöker. Jag ber dig därför, kan du inte vara snäll och hjälpa mig att lyfta upp honom? det har gått lång tid nu och han är så rädd. Jag förstår att du är arg för att jag kastade stenen och du får avgöra hur vi ska göra, bara du hjälper min bror.

Mannens ilska rinner av honom, han lyfter den förlamade pojken från marken och sätter honom i rullstolen. Sedan tar han fram en servett och torkar bort blod från de skrapsår pojken fått. När han är klar så frågar pojken honom. Tack snälla, men vad gör vi nu med bilen? Mannen svarar, ingenting, tänk inte på det. Den bucklan ska få vara kvar så jag inte glömmer. Den ska alltid påminna mig om att bry mig om andra.

Vi lever i en tid med mycket bekymmer och oro, samtidigt försöker många av oss att samla på sig så mycket prylar som möjligt i tron att det ska göra oss lyckligare.

Samtidigt glömmer Gud. I Gud finner vi tröst, stöd och svar på våra frågor. Likt mannen i bilen så rusar vi bara på utan att uppmärksamma honom som kallade oss.

Vad vinner en människa som äger alla materiella ting i världen men samtidigt förlorat sin tro och sitt förhållande till Gud? Vi kan köpa försäkringar för nästan allt, för hus, bilar och annan dyrbar egendom.

Men är ditt eviga liv säkert?

Är du medveten?

Eller behöver du en sten??

Amen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.