2018-02-09 23:05

2018-02-09 23:05

Luciatåget träffades åter

LUCIA: Två månader senare

Nu har två månader passerat men minnena etsar sig fast för livet. Luciatåget 2017 i Karlskoga och Degerfors samlades igen för en återträff i går kväll.

Det blev totalt ett hundratal konserter på 58 platser i december för 2017:års luciatåg i Karlskoga och Degerfors.

Det var givetvis luciadagen den 13 december som var mest intensiv, en dag som startade med konserter före sextiden på morgonen och fortsatte framåt tiotiden på kvällen.

Det var över en middag i Folkets hus under fredagskvällen som de åter träffades tillsammans med lucia-arrangören Kiwanis Club Karlskoga.

Den intensiva perioden av lussande gjorde luciatågets medlemmar till ett sammansvetsat gäng, där de fick många minnen – både ljusa som allmänt knasiga. Och glädjen och skratten ekade i Prismalokalen, där för övrigt porträtten över tidigare års lucior pryder väggen.

– Luciavärden (Henrik Seiver) råkade gå rakt in i en hylla och skapade humor, det var så oväntat, säger Natalie Näslund.

– En av de roligaste konserterna var nog på ett äldreboende, då en av de boende sa åt oss hur vi skulle sjunga. Efter uppmaningar fick vi sjunga ”god lunch” i stället för ”goder afton” och så fick det bli, säger Lovisa Johnsson.

Och hon hade ytterligare ett tydligt minne, som de numera skrattar gott åt tillsammans:

– När vi åkte mellan konserterna råkade en av tärnorna inte stänga bakre bildörren ordentligt, så när vi kom åkandes i en skarp kurva flög bakdörren upp. Vi skrek rakt ut, men vi skrattar åt det nu, säger Lovisa Johnsson.

Det blev totalt ett hundratal konserter på 58 platser i december för 2017:års luciatåg i Karlskoga och Degerfors.

Det var givetvis luciadagen den 13 december som var mest intensiv, en dag som startade med konserter före sextiden på morgonen och fortsatte framåt tiotiden på kvällen.

Det var över en middag i Folkets hus under fredagskvällen som de åter träffades tillsammans med lucia-arrangören Kiwanis Club Karlskoga.

Den intensiva perioden av lussande gjorde luciatågets medlemmar till ett sammansvetsat gäng, där de fick många minnen – både ljusa som allmänt knasiga. Och glädjen och skratten ekade i Prismalokalen, där för övrigt porträtten över tidigare års lucior pryder väggen.

– Luciavärden (Henrik Seiver) råkade gå rakt in i en hylla och skapade humor, det var så oväntat, säger Natalie Näslund.

– En av de roligaste konserterna var nog på ett äldreboende, då en av de boende sa åt oss hur vi skulle sjunga. Efter uppmaningar fick vi sjunga ”god lunch” i stället för ”goder afton” och så fick det bli, säger Lovisa Johnsson.

Och hon hade ytterligare ett tydligt minne, som de numera skrattar gott åt tillsammans:

– När vi åkte mellan konserterna råkade en av tärnorna inte stänga bakre bildörren ordentligt, så när vi kom åkandes i en skarp kurva flög bakdörren upp. Vi skrek rakt ut, men vi skrattar åt det nu, säger Lovisa Johnsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.