2017-06-17 06:00

2017-06-17 06:00

Intåg i sommarhagen

PER WÄRMEGÅRD

Nu har vi kommit fram till tröskeln till sommaren. Många skolelever har passerat den och rusat rusiga ut efter många års slit och arbete i skolvärlden. „Sjung om studentens lyckliga dag!” har ljudit, „och den ljusnande framtid är vår!” Vi får önska alla nyblivna studenter lycka och välgång inför framtiden. Den kan för någon bli hur bra som helst, för en annan är den svår och oviss.

För oss alla gäller att i dag är första dagen på resten av våra liv. Eller som det också kan uttryckas „En dag ska du dö, alla andra dagar ska du leva”. Vilka möjligheter ger inte det för oss alla. Det som varit kan vi lämna och vi får se fram emot en ny dag var gång vi vaknar. Hur det kommer att bli vet vi inte, men det är bara jag som har ansvar för att den ska bli värdefull för mig. Och förhoppningsvis också betyda något för andra.

Vad gör jag här? Det är en fråga vi kan ställa oss i olika sammanhang. Och visst önskar vi att det skulle klarna och bli uppenbarat att livet är här och nu. Livet är inte vad någon annan gör eller ger mig, utan jag har ansvar att ta emot varje ny dag och göra det bästa av den. Den kristna tron säger oss att var dag är en gåva ur Guds hand. Hur framtiden ska bli vet vi inte, men tron säger att Jesus välkomnar oss in i framtiden. Det är en tro, som för vissa är visshet. För någon annan är det fyllt med frågor och tvivel. Vi får ställa frågorna och tvivel är på många sätt ett friskhetstecken, för då kan vi bearbeta funderingarna.

När sommaren så småningom är över kommer församlingarna i Karlskoga att inbjuda till en kurs som ger tillfälle att ställa frågor om livet, om dess mening, om tro, om Gud och olika aspekter på den kristna tron. Alpha är namnet på kursen och det är ett koncept som ger möjlighet att ställa de frågor som vi brottas med på ett eller annat sätt. Ibland har kyrkan varit för snabb att ge svar och inte låtit människan själv tänka. Alpha-kursen ger möjligheter att ställa frågor och tillsammans med andra i en grupp fundera över svaren. Så håll utkik i din kyrka efter information eller kontakta mig så får du veta mer.

Men nu är det sommar. Välkommen in i sommaren och ta vara på dess skönhet. Den gröna färgen är välgörande för människan och det är underbart att Gud ger oss denna blomstertid som kommer - ny varje år!

För oss alla gäller att i dag är första dagen på resten av våra liv. Eller som det också kan uttryckas „En dag ska du dö, alla andra dagar ska du leva”. Vilka möjligheter ger inte det för oss alla. Det som varit kan vi lämna och vi får se fram emot en ny dag var gång vi vaknar. Hur det kommer att bli vet vi inte, men det är bara jag som har ansvar för att den ska bli värdefull för mig. Och förhoppningsvis också betyda något för andra.

Vad gör jag här? Det är en fråga vi kan ställa oss i olika sammanhang. Och visst önskar vi att det skulle klarna och bli uppenbarat att livet är här och nu. Livet är inte vad någon annan gör eller ger mig, utan jag har ansvar att ta emot varje ny dag och göra det bästa av den. Den kristna tron säger oss att var dag är en gåva ur Guds hand. Hur framtiden ska bli vet vi inte, men tron säger att Jesus välkomnar oss in i framtiden. Det är en tro, som för vissa är visshet. För någon annan är det fyllt med frågor och tvivel. Vi får ställa frågorna och tvivel är på många sätt ett friskhetstecken, för då kan vi bearbeta funderingarna.

När sommaren så småningom är över kommer församlingarna i Karlskoga att inbjuda till en kurs som ger tillfälle att ställa frågor om livet, om dess mening, om tro, om Gud och olika aspekter på den kristna tron. Alpha är namnet på kursen och det är ett koncept som ger möjlighet att ställa de frågor som vi brottas med på ett eller annat sätt. Ibland har kyrkan varit för snabb att ge svar och inte låtit människan själv tänka. Alpha-kursen ger möjligheter att ställa frågor och tillsammans med andra i en grupp fundera över svaren. Så håll utkik i din kyrka efter information eller kontakta mig så får du veta mer.

Men nu är det sommar. Välkommen in i sommaren och ta vara på dess skönhet. Den gröna färgen är välgörande för människan och det är underbart att Gud ger oss denna blomstertid som kommer - ny varje år!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.