2016-09-28 06:00

2016-09-28 06:00

Öjebokören på väg första gången till USA

HEMBYGDSBILDEN

I klassisk omgivning kring Karlskoga Järnvägsstation från halva förra seklet, väntar en del av medlemmarna i Öjebokören för avresa till svenskbygderna i Amerika. Det är i juni 1962 och man skall vara på turné i närmare fem veckor. Kända platser utöver New York som fick besök var bland annat Rockford, Cleveland, Chicago och Minneapolis. Arrangör var Vasa orden av Amerika och resan skedde med chartrat plan och hela ressällskapet bestod av 90 personer varav 60 från Karlskoga. Resorna i USA skedde med buss till konsertplatserna. Längst till vänster står Birger Öjebo och dirigerar en avskedssång innan avresan. Medlemmarna som syns är från vänster: Henry Stridh, Åke Andersson/Almersand, Lars Öjebo, Arne Quarfordt, Wivan Thomasson, Eva Larsson, Gun Lundgren, Lilian Jansson, Ulla Kihlberg, Kerstin Andersson och Anita Nyman. Foto: Karlskoga Bergslags Hembygdsförening

I klassisk omgivning kring Karlskoga Järnvägsstation från halva förra seklet, väntar en del av medlemmarna i Öjebokören för avresa till svenskbygderna i Amerika. Det är i juni 1962 och man skall vara på turné i närmare fem veckor. Kända platser utöver New York som fick besök var bland annat Rockford, Cleveland, Chicago och Minneapolis. Arrangör var Vasa orden av Amerika och resan skedde med chartrat plan och hela ressällskapet bestod av 90 personer varav 60 från Karlskoga. Resorna i USA skedde med buss till konsertplatserna. Längst till vänster står Birger Öjebo och dirigerar en avskedssång innan avresan. Medlemmarna som syns är från vänster: Henry Stridh, Åke Andersson/Almersand, Lars Öjebo, Arne Quarfordt, Wivan Thomasson, Eva Larsson, Gun Lundgren, Lilian Jansson, Ulla Kihlberg, Kerstin Andersson och Anita Nyman. Foto: Karlskoga Bergslags Hembygdsförening