2016-05-31 16:25

2016-05-31 16:25

Populär fisketävling på lördag

DEGERFORS

Vem blir Letälvsmästare i år?
Ja, det avgörs på lördag då den årliga fisketävlingen Letälvsmästaren avgörs. Tävlingen kostar inget och är öppen för personer som bor i Degerfors kommun. Den delas in i två klasser; barn upp till 12 år och övriga från 13 upp till 100 år.

I barnklassen är förstapriset 300 kronor, men även de som placerar sig upp till sjätte plats får penningpriser. I klassen för övriga är förstapriset 1 000 kronor, men även där får övriga som placerar sig och då upp till sjunde plats penningpriser.

Samling sker en halvtimma före start vid Finska föreningen på Bruket. Man får endast fiska med metspö med toppknuten lina och mäskning är förbjudet. Man får använda sig av bete i form av mask, maggot, deg, bröd och majs.

Arrangörer för tävlingen är Finska föreningen, Degerfors Amatörfiskeklubb, Vänsterpartiet i Degefors och Degerforsbyggen AB.

I barnklassen är förstapriset 300 kronor, men även de som placerar sig upp till sjätte plats får penningpriser. I klassen för övriga är förstapriset 1 000 kronor, men även där får övriga som placerar sig och då upp till sjunde plats penningpriser.

Samling sker en halvtimma före start vid Finska föreningen på Bruket. Man får endast fiska med metspö med toppknuten lina och mäskning är förbjudet. Man får använda sig av bete i form av mask, maggot, deg, bröd och majs.

Arrangörer för tävlingen är Finska föreningen, Degerfors Amatörfiskeklubb, Vänsterpartiet i Degefors och Degerforsbyggen AB.