2016-04-22 10:59

2016-04-22 11:01

Så gick det för Pressbyrån

KARLSKOGA: Kiosken som blev en gäststuga

En annons i tidningen för många år sedan, gav Rose-Marie och hennes familj en lite speciell gäststuga.

Under rubriken ”Hembygdsbilden” i tidningen den 20 april, fanns en bild av Karlskoga järnvägsstation med Pressbyrån från 1976. Rose-Marie Nilsson kände genast igen sin gäststuga och skickade sin berättelse och en bild till redaktionen.

– Jag blev så glad när jag fick se pressbyrån i tidningen. Att köpa den var ett sånt där ”stôlleprov” från mig och det blev ju så bra. Nu är det våran älskade gäststuga och den har varit så värdefull för oss.

Rose-Marie har hört att det är många Karlskogabor som under årens lopp har undrat vad som hände med kiosken och nu får dom veta.

Till salu

1976 skulle järnvägsstationen i Karlskoga rivas och Pressbyrån annonserades ut till försäljning. Rose-Marie Nilsson läste tidningen och såg annonsen: ”Kiosk lämplig som sommarstuga till salu”. Familjen hade alltid önskat sig en sommarstuga där de kunde sova och ha sina saker när de kom hem till Rose-Maries föräldrahem i Östra Ämtervik. Hon köpte kiosken och tack vara duktiga och hjälpsamma ”gubbar” från Gälleråsen flyttades kiosken tolv mil till Östra Ämtervik. Efter bygglov och mycket pappersjobb påbörjades ombyggnaden som resulterade i två rum och en garderob. Telefonhytten blev en ny ingång. Kiosken blev förvandlad till gäststuga och efter några år drog de även in el.

Rose-Marie berättar att stugan har varit flitigt använd genom åren. Alla sover gott i den och det händer att folk som kommer till dem vill handla i ”kiosken”. När vännerna från Karlskoga kommer på besök, får de sova i ”kiosken”.

Under rubriken ”Hembygdsbilden” i tidningen den 20 april, fanns en bild av Karlskoga järnvägsstation med Pressbyrån från 1976. Rose-Marie Nilsson kände genast igen sin gäststuga och skickade sin berättelse och en bild till redaktionen.

– Jag blev så glad när jag fick se pressbyrån i tidningen. Att köpa den var ett sånt där ”stôlleprov” från mig och det blev ju så bra. Nu är det våran älskade gäststuga och den har varit så värdefull för oss.

Rose-Marie har hört att det är många Karlskogabor som under årens lopp har undrat vad som hände med kiosken och nu får dom veta.

Till salu

1976 skulle järnvägsstationen i Karlskoga rivas och Pressbyrån annonserades ut till försäljning. Rose-Marie Nilsson läste tidningen och såg annonsen: ”Kiosk lämplig som sommarstuga till salu”. Familjen hade alltid önskat sig en sommarstuga där de kunde sova och ha sina saker när de kom hem till Rose-Maries föräldrahem i Östra Ämtervik. Hon köpte kiosken och tack vara duktiga och hjälpsamma ”gubbar” från Gälleråsen flyttades kiosken tolv mil till Östra Ämtervik. Efter bygglov och mycket pappersjobb påbörjades ombyggnaden som resulterade i två rum och en garderob. Telefonhytten blev en ny ingång. Kiosken blev förvandlad till gäststuga och efter några år drog de även in el.

Rose-Marie berättar att stugan har varit flitigt använd genom åren. Alla sover gott i den och det händer att folk som kommer till dem vill handla i ”kiosken”. När vännerna från Karlskoga kommer på besök, får de sova i ”kiosken”.