2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Änglarna på sjuan

THORE BOHL

Har vi fått leva ett antal år på denna jord, har vi många minnen och tankar med oss. De finns lagrade och goda ord, som man fått från en människa, kan värma oss länge. De lyser upp vandringen. Vi lär använda oss av flera tusen ord dagligen. Många skulle nog hålla med om att vi talar i tid och otid. I mitt arbete med människor, har det nog blivit så att jag ibland hållit låda lite för mycket. Man lyssnar bättre när man inte själv pratar, det är nog ganska naturligt.

För en tid sedan vaknade jag på förnatten med hög feber. Det blev akutresa till vårt sjukhus och jag blev inlagd på avdelning sju. Fick ett så fint och kärleksfullt mottagande jag aldrig ska glömma. Man kan uppleva både god och mindre god atmosfär i ett möte. Inte bara de uttalade orden utan även det vi tänker om en annan människa, är ganska avgörande. Vi har ett ansvar för att skapa goda möten – tänka gott om den andre, lyssna och uppmuntra. Jag påminner mig några visa ord jag hört om vad man kan minnas efter ett möte – det är inte vad du sagt eller gjort utan hur du fick en människa att känna sig.

Så till min sena ankomst till sjukhuset. Det var spännande att plötsligt få tre rumskamrater på sjuksalen. Kommer man in i en sjuksal på sena kvällen, så gäller det att vara försiktig och inte störa. En man blev störd av min ankomst och gav uttryck för det. På morgonen hälsade jag på honom och försökte be om ursäkt. Så var det uppklarat hoppas jag, och jag önskade honom god bättring, när jag lämnade salen och fick åka hem.

Nuet är dyrbart

Vi kan leva våra liv på väldigt olika sätt, det är helt klart. Din framtid är ovärderlig och dyrbar – glöm bara inte att leva här och nu – nuet är dyrbart. Mänskors mentala hälsa ökar med åldern – liksom ost och vin blir bättre med åren kan du kanske bli en mer harmonisk människa. Du kan förse andra mänskor med din kärlek, tid och omtanke.

Har vi fått leva ett antal år på denna jord, har vi många minnen och tankar med oss. De finns lagrade och goda ord, som man fått från en människa, kan värma oss länge. De lyser upp vandringen. Vi lär använda oss av flera tusen ord dagligen. Många skulle nog hålla med om att vi talar i tid och otid. I mitt arbete med människor, har det nog blivit så att jag ibland hållit låda lite för mycket. Man lyssnar bättre när man inte själv pratar, det är nog ganska naturligt.

För en tid sedan vaknade jag på förnatten med hög feber. Det blev akutresa till vårt sjukhus och jag blev inlagd på avdelning sju. Fick ett så fint och kärleksfullt mottagande jag aldrig ska glömma. Man kan uppleva både god och mindre god atmosfär i ett möte. Inte bara de uttalade orden utan även det vi tänker om en annan människa, är ganska avgörande. Vi har ett ansvar för att skapa goda möten – tänka gott om den andre, lyssna och uppmuntra. Jag påminner mig några visa ord jag hört om vad man kan minnas efter ett möte – det är inte vad du sagt eller gjort utan hur du fick en människa att känna sig.

Så till min sena ankomst till sjukhuset. Det var spännande att plötsligt få tre rumskamrater på sjuksalen. Kommer man in i en sjuksal på sena kvällen, så gäller det att vara försiktig och inte störa. En man blev störd av min ankomst och gav uttryck för det. På morgonen hälsade jag på honom och försökte be om ursäkt. Så var det uppklarat hoppas jag, och jag önskade honom god bättring, när jag lämnade salen och fick åka hem.

Nuet är dyrbart

Vi kan leva våra liv på väldigt olika sätt, det är helt klart. Din framtid är ovärderlig och dyrbar – glöm bara inte att leva här och nu – nuet är dyrbart. Mänskors mentala hälsa ökar med åldern – liksom ost och vin blir bättre med åren kan du kanske bli en mer harmonisk människa. Du kan förse andra mänskor med din kärlek, tid och omtanke.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.