2016-01-14 06:00

2016-01-14 06:00

Julgransfester

KARLSKOGA: Glad avslutning på julen

Fest. Helgen som gick bjöd på dubbla julgransplundringar, den ena på flyktingförläggningen och den andra i Björkborn.

På lördagseftermiddagen arrangerades en julgransplundring med Värmlandspojkarna för nyanlända på Karlskoga Hotell. Ett 100-tal barn och många föräldrar dansade kring julgranen. Per Henning och Kenneth Augustsson hade tagit med sig familjemedlemmar som hjälpte till. Som avslutning fick varje barn en godispåse utdelad av tomten Tage Collin. Initiativtagare till julgransplundringen var Marita Olén-Widenberg tillsammans med Per Henning.

På söndag eftermiddag var det dags igen, denna gång en julgransplundring på Mötesplats Alfred Nobel. Nära 150 barn dansade runt julgranen. Dansen omgavs med fiskdamm, kaffeservering och försäljning av korv. Dessutom fanns ett lotteri med många vinster.

Även här dök jultomten Tage Collin upp vid festens slut för att dela ut godispåsar.

Det är andra gången som Värmlandspojkarna i samarbete med Nobelmuseet och med samordning av Marita Olén-Widenberg anordnar julgransplundring i konferenslokalerna på Björkborns Herrgård.

På lördagseftermiddagen arrangerades en julgransplundring med Värmlandspojkarna för nyanlända på Karlskoga Hotell. Ett 100-tal barn och många föräldrar dansade kring julgranen. Per Henning och Kenneth Augustsson hade tagit med sig familjemedlemmar som hjälpte till. Som avslutning fick varje barn en godispåse utdelad av tomten Tage Collin. Initiativtagare till julgransplundringen var Marita Olén-Widenberg tillsammans med Per Henning.

På söndag eftermiddag var det dags igen, denna gång en julgransplundring på Mötesplats Alfred Nobel. Nära 150 barn dansade runt julgranen. Dansen omgavs med fiskdamm, kaffeservering och försäljning av korv. Dessutom fanns ett lotteri med många vinster.

Även här dök jultomten Tage Collin upp vid festens slut för att dela ut godispåsar.

Det är andra gången som Värmlandspojkarna i samarbete med Nobelmuseet och med samordning av Marita Olén-Widenberg anordnar julgransplundring i konferenslokalerna på Björkborns Herrgård.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.