2015-12-17 15:44

2015-12-17 15:44

Julen i Degerfors-Nysunds församling

DEGERFORS/ÅTORP: Midnattsmässa och julotta

Nu är det snart jul igen och den innebär fullt program i kyrkorna.

Julhögtiden följer ett givet mönster inom Degerfors-Nysunds församling. Nysunds kyrkas julkrubba ställs fram i berättelsens form på julaftons förmiddag. Barnens julkör deltar med sånger.

Julnattsmässan i Degerfors kyrka bjuder på allt som julens budskap ger mänskligheten av ljus, hopp och tradition.

Klassiska kvintetten, med Stefan Chrunak som sångsolist, ger körsången extra höjder och mässan avslutas med Adams julsång O helga natt. Mikael Carlsson hanterar klockspelet i psalmsången och för betraktelsen svarar kyrkoherde Lars Markusson.

Julotta och Annandag

Julottan i Nysunds kyrka ger besökarna upplevelsen av alla levande ljus och körsång av Nysunds kyrkokör. Per Landgren är sångsolist och komminister Katarina Markusson håller i betraktelsen.

När vi sen kommer fram till Annandagens så har dess julmusik på eftermiddagen i Degerfors kyrka blivit en uppskattad tradition. Även i år finns Kent Lundberg och Åsa Bergfalk på plats och sjunger tillsammans allt från Jul, jul strålande jul till Disney. Malena Karlsson ackompanjerar på piano.

Biljetter till Annandagens konsert finns att hämta på församlingsexpeditionen.

Julhögtiden följer ett givet mönster inom Degerfors-Nysunds församling. Nysunds kyrkas julkrubba ställs fram i berättelsens form på julaftons förmiddag. Barnens julkör deltar med sånger.

Julnattsmässan i Degerfors kyrka bjuder på allt som julens budskap ger mänskligheten av ljus, hopp och tradition.

Klassiska kvintetten, med Stefan Chrunak som sångsolist, ger körsången extra höjder och mässan avslutas med Adams julsång O helga natt. Mikael Carlsson hanterar klockspelet i psalmsången och för betraktelsen svarar kyrkoherde Lars Markusson.

Julotta och Annandag

Julottan i Nysunds kyrka ger besökarna upplevelsen av alla levande ljus och körsång av Nysunds kyrkokör. Per Landgren är sångsolist och komminister Katarina Markusson håller i betraktelsen.

När vi sen kommer fram till Annandagens så har dess julmusik på eftermiddagen i Degerfors kyrka blivit en uppskattad tradition. Även i år finns Kent Lundberg och Åsa Bergfalk på plats och sjunger tillsammans allt från Jul, jul strålande jul till Disney. Malena Karlsson ackompanjerar på piano.

Biljetter till Annandagens konsert finns att hämta på församlingsexpeditionen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.