2018-10-10 06:00

2018-10-10 06:00

Dags att gräva ner stridsyxan

VAL 2018: Ägna kraften åt kommunens bästa

Nu måste det vara dags att gräva ner stridsyxan, stryka ett kraftigt streck över gammalt groll och ägna kraften åt kommunen och kommuninnevånarnas bästa.

Kommunens bästa når man troligtvis inte genom att alliera dig med fyra spretiga partier på högerkanten som tillsammans med S skulle ge 16 av totalt 31 mandat i kommunfullmäktige. En allians med de fyra borgerliga partierna på högerkanten låter därför som en riktigt dålig idé.

En stark allians med Vänsterpartiet där man tillsammans får 20 av totalt 31 mandat i ser mycket stabilare ut med en klar majoritet i kommunfullmäktige. Väljarna har sagt sitt, S och V har fått 20 av 31 mandat (66% av rösterna). Det borde dessutom vara enklare att kompromissa med ett parti som också har liknande grundsyn på politiken i stället för fyra partier med en betydligt mer konservativ syn på politiken. Privatiseringar och utförsäljning av kommunal verksamhet kommer att bli vardagsmat på dagordningen. Kommunpolitik borde vara mindre partipolitik och mer sakpolitik och då borde det vara lättare att två viljor kommer överens än att fem skall göra det.

Är det matserveringen på Västergården som är den stora frågan så går det säkert att komma överens. Att stänga matserveringen var nämligen ett dåligt underbyggt beslut som gav mycket lite besparing i kronor men en hel del negativa effekter i form av brist på social samvaro.

För kommuninnevånarnas bästa, tänk om och gör rätt, trotts att S inte blir största partiet i kommunalfullmäktige.

 

Bernt E. Fägerås

Degerfors

 

 

 

Kommunens bästa når man troligtvis inte genom att alliera dig med fyra spretiga partier på högerkanten som tillsammans med S skulle ge 16 av totalt 31 mandat i kommunfullmäktige. En allians med de fyra borgerliga partierna på högerkanten låter därför som en riktigt dålig idé.

En stark allians med Vänsterpartiet där man tillsammans får 20 av totalt 31 mandat i ser mycket stabilare ut med en klar majoritet i kommunfullmäktige. Väljarna har sagt sitt, S och V har fått 20 av 31 mandat (66% av rösterna). Det borde dessutom vara enklare att kompromissa med ett parti som också har liknande grundsyn på politiken i stället för fyra partier med en betydligt mer konservativ syn på politiken. Privatiseringar och utförsäljning av kommunal verksamhet kommer att bli vardagsmat på dagordningen. Kommunpolitik borde vara mindre partipolitik och mer sakpolitik och då borde det vara lättare att två viljor kommer överens än att fem skall göra det.

Är det matserveringen på Västergården som är den stora frågan så går det säkert att komma överens. Att stänga matserveringen var nämligen ett dåligt underbyggt beslut som gav mycket lite besparing i kronor men en hel del negativa effekter i form av brist på social samvaro.

För kommuninnevånarnas bästa, tänk om och gör rätt, trotts att S inte blir största partiet i kommunalfullmäktige.

 

Bernt E. Fägerås

Degerfors

 

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.