2018-09-14 06:00

2018-09-14 06:00

Vi når ett större antal personer

INSÄNDARE: Svar till "Passa sig för att bli sjuk"

Det är mycket beklagligt att du upplever att rehabiliteringen som Karlskoga kommun erbjuder inte fungerar.

Vi delegerar rehabiliteringsinsatserna till exempelvis undersköterskor och vårdbiträden, på det sättet kan vi nå ut till ett större antal personer än om vi enbart erbjudit rehabilitering via sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Givetvis delegeras insatserna enbart till personer som har kompetens att utföra dem. Vårt sätt att arbeta med rehabilitering är inget unikt för Karlskoga, det är ett arbetssätt som används i flera kommuner.

Ansvaret för rehabiliteringens målsättning, upplägg, följsamhet och resultat ligger helt och fullt hos sjukgymnast och arbetsterapeut. Så om en rehabilitering inte fungerar tillfredställande så upptäcks detta med stor sannolikhet vid uppföljningen och då kan detta också korrigeras. Detta ansvar kan aldrig delegeras till annan profession än sjukgymnast och arbetsterapeut.

Kritik är något vi alltid är villiga att ta till oss, det gör att vi kan utveckla verksamheten vidare och driva utvecklingen framåt. Ta gärna kontakt med mig, eller annan ansvarig chef, via kommunens Servicecenter. Förs dialogen direkt med ansvariga så kan vi förbättra det du och din anhöriga upplever som felaktigt.

 

Andreas Skoglund

Enhetschef

Rehabiliteringsenheten

Karlskoga kommun

 

 

Vi delegerar rehabiliteringsinsatserna till exempelvis undersköterskor och vårdbiträden, på det sättet kan vi nå ut till ett större antal personer än om vi enbart erbjudit rehabilitering via sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Givetvis delegeras insatserna enbart till personer som har kompetens att utföra dem. Vårt sätt att arbeta med rehabilitering är inget unikt för Karlskoga, det är ett arbetssätt som används i flera kommuner.

Ansvaret för rehabiliteringens målsättning, upplägg, följsamhet och resultat ligger helt och fullt hos sjukgymnast och arbetsterapeut. Så om en rehabilitering inte fungerar tillfredställande så upptäcks detta med stor sannolikhet vid uppföljningen och då kan detta också korrigeras. Detta ansvar kan aldrig delegeras till annan profession än sjukgymnast och arbetsterapeut.

Kritik är något vi alltid är villiga att ta till oss, det gör att vi kan utveckla verksamheten vidare och driva utvecklingen framåt. Ta gärna kontakt med mig, eller annan ansvarig chef, via kommunens Servicecenter. Förs dialogen direkt med ansvariga så kan vi förbättra det du och din anhöriga upplever som felaktigt.

 

Andreas Skoglund

Enhetschef

Rehabiliteringsenheten

Karlskoga kommun

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.