2018-08-13 06:00

2018-08-13 06:00

Välkomnar fler aktörer

Valet 2018: Svar till Kerstin (S)

Citerar Ulf Kristersson i visionen om samhället där all har lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

”I Sverige är det alltid rätt att anstränga sig. I skolan, på jobbet, i livet, men också för att hjälpa andra. Här har vi kraften och viljan att ta hand om varandra när livet är skört. Här ger vi alla - inte minst de barn som fått en tuffare start - en möjlighet att lyckas.”

Och jag vill, till skillnad från Kerstin, att fler aktörer ska välkomnas för att öka valfriheten och möjligheten till nära hjälp. Detta för att ingen ska behöva dö i kön till vården, inte behöva lägga sig kl 19 och väckas kl 7 pga ”rutiner” som är anpassade efter de som jobbar i stället för kunden ( avskyr uttrycket brukare) och att varje barn ska få en chans utifrån sin förmåga.

Och om du menar att sänkt skatt för 7500 pensionärer i Karlskoga och lika många låginkomsttagare skulle hota stödet till de som behöver, så tänk om. Det finns ingen korrelation

mellan dessa faktorer. Det är förvaltningen av de gemensamma resurserna som ger olika resultat i slutändan. Och det engagemang varje individ får möjlighet bidra med.

Anna Danielsson

Moderaterna

 

”I Sverige är det alltid rätt att anstränga sig. I skolan, på jobbet, i livet, men också för att hjälpa andra. Här har vi kraften och viljan att ta hand om varandra när livet är skört. Här ger vi alla - inte minst de barn som fått en tuffare start - en möjlighet att lyckas.”

Och jag vill, till skillnad från Kerstin, att fler aktörer ska välkomnas för att öka valfriheten och möjligheten till nära hjälp. Detta för att ingen ska behöva dö i kön till vården, inte behöva lägga sig kl 19 och väckas kl 7 pga ”rutiner” som är anpassade efter de som jobbar i stället för kunden ( avskyr uttrycket brukare) och att varje barn ska få en chans utifrån sin förmåga.

Och om du menar att sänkt skatt för 7500 pensionärer i Karlskoga och lika många låginkomsttagare skulle hota stödet till de som behöver, så tänk om. Det finns ingen korrelation

mellan dessa faktorer. Det är förvaltningen av de gemensamma resurserna som ger olika resultat i slutändan. Och det engagemang varje individ får möjlighet bidra med.

Anna Danielsson

Moderaterna

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.