2018-08-11 06:00

2018-08-11 06:00

Jobbar för bra livsmiljö för alla

INSÄNDARE: Svar till ”Bekymrad skattebetalare/Hur spenderar ni våra pengar?”

Valet 2018

Karlskoga kommun har, som det flera gånger har redovisats i media, en väldigt god ekonomi.

Vi rustar upp lekplatser, förskolor och skolor samt bygger nytt. Vi satsar på digitala läromedel. Vi har dragit igång en stor satsning på att rusta gator och vägar. Vi ökar hela tiden andelen ekologisk och närproducerad mat i kommunens verksamheter och maten är uppskattad i de brukarundersökningar som görs.

Under flera år har det tillskjutits mer pengar i de kommunala verksamheterna. Vi kommer före valet presentera ytterligare satsningar på barn, unga och äldre inför kommande mandatperiod. En satsning som är fullt ut finansierad.

Kommunens goda ekonomi gör att vi har möjlighet att utveckla Karlskoga som besöksmål och skapa fler platser för fritidsaktiviteter som exempelvis skateboardparken vilket definitivt efterfrågas.

Ombyggnaden av Alfred Nobels torg har startats utifrån den medborgardialog vi haft om torget där många medborgare i olika åldrar har haft synpunkter och där vi nu förändrar utifrån de önskemål som kommuninnevånarna framfört.

E18 genom Karlskoga är ju en statlig väg så den är inte kommunens ansvar. Vi har dock en ständig dialog med Trafikverket och de arbetar för att göra vägen säkrare och arbetet med att bygga om Ekebykorset har startat.

Vi Socialdemokrater jobbar ständigt för att vårt Karlskoga ska ha en bra livsmiljö för alla.

Urban Jonsson

Ordförande, Socialdemokraterna i Karlskoga

Karlskoga kommun har, som det flera gånger har redovisats i media, en väldigt god ekonomi.

Vi rustar upp lekplatser, förskolor och skolor samt bygger nytt. Vi satsar på digitala läromedel. Vi har dragit igång en stor satsning på att rusta gator och vägar. Vi ökar hela tiden andelen ekologisk och närproducerad mat i kommunens verksamheter och maten är uppskattad i de brukarundersökningar som görs.

Under flera år har det tillskjutits mer pengar i de kommunala verksamheterna. Vi kommer före valet presentera ytterligare satsningar på barn, unga och äldre inför kommande mandatperiod. En satsning som är fullt ut finansierad.

Kommunens goda ekonomi gör att vi har möjlighet att utveckla Karlskoga som besöksmål och skapa fler platser för fritidsaktiviteter som exempelvis skateboardparken vilket definitivt efterfrågas.

Ombyggnaden av Alfred Nobels torg har startats utifrån den medborgardialog vi haft om torget där många medborgare i olika åldrar har haft synpunkter och där vi nu förändrar utifrån de önskemål som kommuninnevånarna framfört.

E18 genom Karlskoga är ju en statlig väg så den är inte kommunens ansvar. Vi har dock en ständig dialog med Trafikverket och de arbetar för att göra vägen säkrare och arbetet med att bygga om Ekebykorset har startat.

Vi Socialdemokrater jobbar ständigt för att vårt Karlskoga ska ha en bra livsmiljö för alla.

Urban Jonsson

Ordförande, Socialdemokraterna i Karlskoga

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.