2018-05-17 06:00

2018-05-17 06:00

En undran

Kemab

När det gäller försäljningen av Kemab har man tagit time out. Enligt kontraktet har konsulten blivit lovad närmare 20 miljoner i success fee; dvs säga att om konsulten hittar en köpare så får han denna summa. Konsulten har anvisat två köpare som är villiga att köpa KEMAB. En time out har alltid ett slut och om man inte fullföljer affären med någon av anbudsgivarna så har konsulterna, så vitt jag förstår, rätt till ett skadestånd. Kan du Sven-Olof, Karin eller Christian vägleda mig eller är det här en fråga för externa kommunbetalda advokater?

En undrande karlskogabo

När det gäller försäljningen av Kemab har man tagit time out. Enligt kontraktet har konsulten blivit lovad närmare 20 miljoner i success fee; dvs säga att om konsulten hittar en köpare så får han denna summa. Konsulten har anvisat två köpare som är villiga att köpa KEMAB. En time out har alltid ett slut och om man inte fullföljer affären med någon av anbudsgivarna så har konsulterna, så vitt jag förstår, rätt till ett skadestånd. Kan du Sven-Olof, Karin eller Christian vägleda mig eller är det här en fråga för externa kommunbetalda advokater?

En undrande karlskogabo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.