2018-04-17 06:00

2018-04-17 06:00

Har inte initierat någon försäljning

Kemab-affären: Svar på Pias Renmans insändare

Kemab-affären

Pia Renman blandar högt och lågt i sin insändare men fakta är att kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson har inte initierat någon försäljningsprocess. Socialdemokraterna i Karlskoga har inte heller i initierat någon försäljningsprocess. Det som har skett är att den politiska majoriteten i Karlskoga kommun, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna har beslutat om en värdering av KEMAB. Denna värdering skulle sen kunna leda till en försäljningsprocess men så långt kom vi aldrig och därför blev det heller aldrig något ärende i kommunen. Hade det blivit aktuellt med en försäljningsprocess hade naturligtvis detta hanterats i kommunens beslutande organ. Beslutet om värderingen togs med facit i hand i fel forum vilket vi från majoriteten tidigare har bekräftat i tidningen.

Resultatet av värderingen är att vi fått en genomlyssning av KEMAB på ett sätt som inte gjorts tidigare och vi har idag en bild av bolagets styrkor och svagheter som vi aldrig haft tidigare. I samma process har vi också kunnat konstatera att bolagets marknadsvärde är långt högre än det bokförda värdet.

Från majoriteten försöker vi ha transparens i det som sker, vi har bl.a gett opposition full insyn i kommunens beredningsprocesser och vi har också försökt hålla oppositionen informerad om denna värderingsprocess men informationen har tydligen i vissa fall stannat hos enskilda personer.

För Socialdemokraterna i Karlskoga

Urban Jonsson, ordförande

Pia Renman blandar högt och lågt i sin insändare men fakta är att kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson har inte initierat någon försäljningsprocess. Socialdemokraterna i Karlskoga har inte heller i initierat någon försäljningsprocess. Det som har skett är att den politiska majoriteten i Karlskoga kommun, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna har beslutat om en värdering av KEMAB. Denna värdering skulle sen kunna leda till en försäljningsprocess men så långt kom vi aldrig och därför blev det heller aldrig något ärende i kommunen. Hade det blivit aktuellt med en försäljningsprocess hade naturligtvis detta hanterats i kommunens beslutande organ. Beslutet om värderingen togs med facit i hand i fel forum vilket vi från majoriteten tidigare har bekräftat i tidningen.

Resultatet av värderingen är att vi fått en genomlyssning av KEMAB på ett sätt som inte gjorts tidigare och vi har idag en bild av bolagets styrkor och svagheter som vi aldrig haft tidigare. I samma process har vi också kunnat konstatera att bolagets marknadsvärde är långt högre än det bokförda värdet.

Från majoriteten försöker vi ha transparens i det som sker, vi har bl.a gett opposition full insyn i kommunens beredningsprocesser och vi har också försökt hålla oppositionen informerad om denna värderingsprocess men informationen har tydligen i vissa fall stannat hos enskilda personer.

För Socialdemokraterna i Karlskoga

Urban Jonsson, ordförande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.