2018-02-13 06:00

2018-02-13 06:00

Måste kunna vara sportslig

Hejaklack: Är skillnad på att psyka och personangrepp

Hejaklack

Jag och mina 2 grabbar brukar gå på BIKs a-lags matcher. Vi brukar stå i den lilla flygeln mellan där ismaskinen åker ut och där bik spelarna springer/kommer ut på isen, alltså väldigt nära klacken. I lördags (3/2) när BIK mötte TRoja/Ljungby så var det flera i klacken som skrek fula ord till domarn/motståndarna. De skrek fi**unge, h*runge mm.

Detta hör alla barn tydligt som står där vi stod. Vi var inte de enda barnfamiljerna som stod här (barnen ser isen väldigt bra härifrån) . Det är inte så trevligt att behöva förklara vad klacken skriker alla gånger. Missförstå mig inte, jag tycker klacken för det mesta gör ett underbart jobb och stöttar vårt lag, men jag anser att en del ord ska vuxna personer inte skrika till varandra.

Överhuvudtaget.

Några i klacken var heller inte så snälla i sina ordval till motståndarnas målvakt. Han fick höra på inte så snälla kommentarer från klacken. Jag vet inte om klacken försökte ”psyka” målvakten, men det är skillnad på att psyka och personangrepp...

Min son frågade mig varför de var så elaka mot motståndarnas målvakt. Vad svarar man på den funderingen som förälder? Det är inte sjysst tycker jag. Man kan väl vara ”sportslig” även som supportee? Eller?

Mvh hockeymorsan som inte gillar fula ord.

Jag och mina 2 grabbar brukar gå på BIKs a-lags matcher. Vi brukar stå i den lilla flygeln mellan där ismaskinen åker ut och där bik spelarna springer/kommer ut på isen, alltså väldigt nära klacken. I lördags (3/2) när BIK mötte TRoja/Ljungby så var det flera i klacken som skrek fula ord till domarn/motståndarna. De skrek fi**unge, h*runge mm.

Detta hör alla barn tydligt som står där vi stod. Vi var inte de enda barnfamiljerna som stod här (barnen ser isen väldigt bra härifrån) . Det är inte så trevligt att behöva förklara vad klacken skriker alla gånger. Missförstå mig inte, jag tycker klacken för det mesta gör ett underbart jobb och stöttar vårt lag, men jag anser att en del ord ska vuxna personer inte skrika till varandra.

Överhuvudtaget.

Några i klacken var heller inte så snälla i sina ordval till motståndarnas målvakt. Han fick höra på inte så snälla kommentarer från klacken. Jag vet inte om klacken försökte ”psyka” målvakten, men det är skillnad på att psyka och personangrepp...

Min son frågade mig varför de var så elaka mot motståndarnas målvakt. Vad svarar man på den funderingen som förälder? Det är inte sjysst tycker jag. Man kan väl vara ”sportslig” även som supportee? Eller?

Mvh hockeymorsan som inte gillar fula ord.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.