2017-12-06 06:00

2017-12-06 06:00

En julgrans klagan

DAGENS DIKT

Jag stod i skogen så grön och grann

till den dagen då du mej fann.

Du var rustad med yxa och såg

så vips jag på biltaket låg

Du körde mej hem till ditt hus.

Jag kläddes i glitter och ljus.

Så dansades det och sjöngs sång.

Men glädjen den blev ej så lång.

Så kom det en dag som heter tjugonde Knut.

Då öppnades fönstret och jag kastades ut.

Så nu känner jag mej naken, fattig och ful.

Varför ska det vara gran till jul?`

Å.J.

Du var rustad med yxa och såg

så vips jag på biltaket låg

Du körde mej hem till ditt hus.

Jag kläddes i glitter och ljus.

Så dansades det och sjöngs sång.

Men glädjen den blev ej så lång.

Så kom det en dag som heter tjugonde Knut.

Då öppnades fönstret och jag kastades ut.

Så nu känner jag mej naken, fattig och ful.

Varför ska det vara gran till jul?`

Å.J.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.