2017-10-11 06:00

2017-10-11 07:21

Myndighetsnämnden ska stå över partipolitiken

INSÄNDARE: Politik

I artikeln om Moderaternas beslut om att avsluta samarbetet om skolan i Karlskoga finns en kommentar om Myndighetsnämndens beslut att inte godkänna etableringen av en förskola i en fastighet på Badstugatan.

Då Moderaterna verkar vilja bedriva partipolitik när det gäller myndighetsutövning är det viktigt att klargöra Myndighetsnämndens roll och uppdrag.

Myndighetsnämnden ska tillämpa de regler som gäller enligt bland annat plan och bygglagen, miljöbalken och alkohollagen. Om man som politiker i Karlskoga anser att lagstiftningen är felaktig bör man ta upp det med det egna partiets riksdagsledamöter istället för att driva partipolitik via myndighetsutövningen.

När det gäller förskolan på Badstugatan överklagades beslutet till Mark- och Miljödomstolen som gjorde samma ställningstagande som Myndighetsnämnden.

De krav som ställs på förskolornas lokaler och utemiljö är för barnens bästa och jag kan bara beklaga att Moderaterna gör andra prioriteringar.

Göran Pettersson (S)

Ordförande Myndighetsnämnden Karlskoga Storfors

Då Moderaterna verkar vilja bedriva partipolitik när det gäller myndighetsutövning är det viktigt att klargöra Myndighetsnämndens roll och uppdrag.

Myndighetsnämnden ska tillämpa de regler som gäller enligt bland annat plan och bygglagen, miljöbalken och alkohollagen. Om man som politiker i Karlskoga anser att lagstiftningen är felaktig bör man ta upp det med det egna partiets riksdagsledamöter istället för att driva partipolitik via myndighetsutövningen.

När det gäller förskolan på Badstugatan överklagades beslutet till Mark- och Miljödomstolen som gjorde samma ställningstagande som Myndighetsnämnden.

De krav som ställs på förskolornas lokaler och utemiljö är för barnens bästa och jag kan bara beklaga att Moderaterna gör andra prioriteringar.

Göran Pettersson (S)

Ordförande Myndighetsnämnden Karlskoga Storfors

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.