2017-09-13 06:00

2017-09-13 06:00

Röstar på kyrka för alla

Kyrkovalet: Svar på insändare ”Vad ska jag rösta på?”

Jag blir skrämd när jag läser din insändare. Det är sådana åsikter som gjort att jag har röstat i kyrkovalet, jag vet vad jag inte röstar på.

För mig, som inte heller går i kyrkan ofta eller är väldigt troende, är det ändå viktigt att kyrkan står för det den alltid gjort, en kyrka för alla!

Även jag betalar kyrkoavgift och det gör jag just för att kyrkan finns till för alla. Kyrkan har t ex bra barn- och ungdomsverksamhet som vem som helst får vara med i, man efterfrågar inte om man är medlem i kyrkan eller inte. Kyrkan hjälper människor som har behov av hjälp. Vid samhällskriser finns kyrkan och ställer upp med krishantering och de efterfrågar inte om du är medlem i kyrkan eller inte.

Du skriver att det är viktigt att bevara kyrkliga värderingar, är inte det att kyrkan ska vara öppen för alla och att alla ska vara välkomna?

Självklart är det väldigt viktigt att ta hand om och bevara våra vackra kyrkor, men viktigast är ändå människorna.

Jag kommer noga att överväga att gå ur kyrkan om de som styr kyrkan efter valet blir de som vill att det ska vara blir en medlemskyrka så som du beskriver, då har kyrkan helt tappat sina värderingar och sitt syfte. Tidigare har jag aldrig haft en tanke på att gå ur kyrkan, men om kyrkan får ändrad inriktning då finns det andra ”föreningar” jag kan stötta som bättre stämmer med mina värderingar.

Jag hoppas att alla som får går och röstar och att man tar en funderare på vad man vill att kyrkan ska stå för.

Än så länge medlem i Svenska kyrkan

Jag blir skrämd när jag läser din insändare. Det är sådana åsikter som gjort att jag har röstat i kyrkovalet, jag vet vad jag inte röstar på.

För mig, som inte heller går i kyrkan ofta eller är väldigt troende, är det ändå viktigt att kyrkan står för det den alltid gjort, en kyrka för alla!

Även jag betalar kyrkoavgift och det gör jag just för att kyrkan finns till för alla. Kyrkan har t ex bra barn- och ungdomsverksamhet som vem som helst får vara med i, man efterfrågar inte om man är medlem i kyrkan eller inte. Kyrkan hjälper människor som har behov av hjälp. Vid samhällskriser finns kyrkan och ställer upp med krishantering och de efterfrågar inte om du är medlem i kyrkan eller inte.

Du skriver att det är viktigt att bevara kyrkliga värderingar, är inte det att kyrkan ska vara öppen för alla och att alla ska vara välkomna?

Självklart är det väldigt viktigt att ta hand om och bevara våra vackra kyrkor, men viktigast är ändå människorna.

Jag kommer noga att överväga att gå ur kyrkan om de som styr kyrkan efter valet blir de som vill att det ska vara blir en medlemskyrka så som du beskriver, då har kyrkan helt tappat sina värderingar och sitt syfte. Tidigare har jag aldrig haft en tanke på att gå ur kyrkan, men om kyrkan får ändrad inriktning då finns det andra ”föreningar” jag kan stötta som bättre stämmer med mina värderingar.

Jag hoppas att alla som får går och röstar och att man tar en funderare på vad man vill att kyrkan ska stå för.

Än så länge medlem i Svenska kyrkan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.