2017-09-13 06:00

2017-09-13 06:00

Likhet inför lagen???

Juridik

Läste med förvåning en artikel om vapenbrott. En person dömdes för ringa narkotikabrott samt vapenbrott. Detta hade han kunnat dömas till fängelse för. Men han ansågs leva under ordnade förhållanden och fick då ett lindrigare straff.

Det betyder vad jag kan förstå, att om personen varit hemlös eller levt under andra liknande förhållanden, så hade han fått fängelse. Då uppstår ju frågan varför det är mindre straffvärt att vara kriminell om man har det bra än om man lever i misär.

Mats Danielsson

Läste med förvåning en artikel om vapenbrott. En person dömdes för ringa narkotikabrott samt vapenbrott. Detta hade han kunnat dömas till fängelse för. Men han ansågs leva under ordnade förhållanden och fick då ett lindrigare straff.

Det betyder vad jag kan förstå, att om personen varit hemlös eller levt under andra liknande förhållanden, så hade han fått fängelse. Då uppstår ju frågan varför det är mindre straffvärt att vara kriminell om man har det bra än om man lever i misär.

Mats Danielsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.