2017-05-20 06:00

2017-05-20 06:00

Stå upp för vårt BB

BB i Karlskoga: Angående sommarstängningen

Jag blir både upprörd och ledsen när fyra barnmorskor känner sig tvingade att ge upp sitt yrke som de är väldigt duktiga inom och lämna BB Karlskoga på grund av ett uselt beslut av landstingets ledning.

Personalen på BB Karlskoga har genom åren löst sin semestertid på för dem ett bra sätt. Helt plötsligt inför fjolårets semestertider skall BB Karlskoga stängas flera veckor för att rädda semester för BB på USÖ. Varför kan de inte fixa det själva? När då personalen i Karlskoga protesterar mot detta möts de av högsta ledningen på ett mycket otrevligt sätt. Även kommande semester skall BB Karlskoga stängas i flera veckor mot samma bakgrund som i fjol. Vilket stöd har då personalen i Karlskoga fått från landstingspolitiker från Karlskogaområdet och våra lokala politiker? Jo inget stöd alls. De som sitter i landstinget törs inte stå upp mot ledningen då kanske de mister arvodet och blir av med en plats i någon nämnd. Karlskogas största parti tiger också då de styrande i USÖ också är S-styrda och då får man ej säga emot och ha en annan uppfattning. Dessvärre tiger även övriga partier vilket är bedrövligt.

Jag sympatiserar ej med politiken som V driver, men V i Degerfors skall ha heder och respekt för sitt ställningstagande för BB i Karlskoga.

Tyvärr förstår inte våra lokala politiker att ledningen för landstinget kommer att lyckas med sin taktik att stänga BB i vår kommun för gott om fler duktiga yrkesfolk känner sig tvingade att sluta sitt arbete för att makthavarna skall lyckas. Jag uppmanar samtliga partier i Karlskoga att gemensamt arbeta för att BB i vår kommun skall vara kvar och ej ha semesterstängt.

Skall bli spännande att se om ni har kurage nog. Till BB-personalen önskar jag att ni orkar hänga kvar. Ni har genom åren visat att ert arbete har varit och är fantastiskt.

Karl Gerhard

Jag blir både upprörd och ledsen när fyra barnmorskor känner sig tvingade att ge upp sitt yrke som de är väldigt duktiga inom och lämna BB Karlskoga på grund av ett uselt beslut av landstingets ledning.

Personalen på BB Karlskoga har genom åren löst sin semestertid på för dem ett bra sätt. Helt plötsligt inför fjolårets semestertider skall BB Karlskoga stängas flera veckor för att rädda semester för BB på USÖ. Varför kan de inte fixa det själva? När då personalen i Karlskoga protesterar mot detta möts de av högsta ledningen på ett mycket otrevligt sätt. Även kommande semester skall BB Karlskoga stängas i flera veckor mot samma bakgrund som i fjol. Vilket stöd har då personalen i Karlskoga fått från landstingspolitiker från Karlskogaområdet och våra lokala politiker? Jo inget stöd alls. De som sitter i landstinget törs inte stå upp mot ledningen då kanske de mister arvodet och blir av med en plats i någon nämnd. Karlskogas största parti tiger också då de styrande i USÖ också är S-styrda och då får man ej säga emot och ha en annan uppfattning. Dessvärre tiger även övriga partier vilket är bedrövligt.

Jag sympatiserar ej med politiken som V driver, men V i Degerfors skall ha heder och respekt för sitt ställningstagande för BB i Karlskoga.

Tyvärr förstår inte våra lokala politiker att ledningen för landstinget kommer att lyckas med sin taktik att stänga BB i vår kommun för gott om fler duktiga yrkesfolk känner sig tvingade att sluta sitt arbete för att makthavarna skall lyckas. Jag uppmanar samtliga partier i Karlskoga att gemensamt arbeta för att BB i vår kommun skall vara kvar och ej ha semesterstängt.

Skall bli spännande att se om ni har kurage nog. Till BB-personalen önskar jag att ni orkar hänga kvar. Ni har genom åren visat att ert arbete har varit och är fantastiskt.

Karl Gerhard

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.