2017-05-20 06:00

2017-05-20 06:00

Ät inte några djur!

Vegetarian: Allt annat är så mycket bättre

Vegetarian

Idag var det en bild som drabbade mig hårt. Det var två lastbilar som var tömda på djur. Inne i det tomma utrymmet var det diarré och bajs på väggar, golv och tak. Stanken måste ha varit vidrig. Djur (inklusive oss människor) som har panik och stress kan drabbas av diarré.

Livsmedelsindustrin är inte direkt kända för att skämma bort djur med stora ytor. Men att packas in i en plåtlåda som dessutom rullar gör vem som helst rädd, nervös och misstänksam. När djuren klivit av och klövarna gjort entré i deadzone, försöker någon tvätta bort brun-paniken.

De flesta ickemänskliga djur har ett högre och mer komplext doftsinne än oss människor. Fast vi är inte helt okänsliga i nosen, man kan dyka på en doft som visar sig häröra från femårsåldern. Blir man blir riktigt gammal har luktminnet 3-4 generationer på nacken. Fascinerande hur det kan kickas igång.

När nästa oskyldiga gäng packas in i plåtlådan lär brun-stress-stanken sitta kvar.

Snälla ät inte ickemänskliga djur, ej heller mänskliga. Ät inte djur!

Allt annat är så mycket bättre, till och med kottar har en godare umami.

Lilian Bäckman

ordförande Djurens Rätt Stockholm

Idag var det en bild som drabbade mig hårt. Det var två lastbilar som var tömda på djur. Inne i det tomma utrymmet var det diarré och bajs på väggar, golv och tak. Stanken måste ha varit vidrig. Djur (inklusive oss människor) som har panik och stress kan drabbas av diarré.

Livsmedelsindustrin är inte direkt kända för att skämma bort djur med stora ytor. Men att packas in i en plåtlåda som dessutom rullar gör vem som helst rädd, nervös och misstänksam. När djuren klivit av och klövarna gjort entré i deadzone, försöker någon tvätta bort brun-paniken.

De flesta ickemänskliga djur har ett högre och mer komplext doftsinne än oss människor. Fast vi är inte helt okänsliga i nosen, man kan dyka på en doft som visar sig häröra från femårsåldern. Blir man blir riktigt gammal har luktminnet 3-4 generationer på nacken. Fascinerande hur det kan kickas igång.

När nästa oskyldiga gäng packas in i plåtlådan lär brun-stress-stanken sitta kvar.

Snälla ät inte ickemänskliga djur, ej heller mänskliga. Ät inte djur!

Allt annat är så mycket bättre, till och med kottar har en godare umami.

Lilian Bäckman

ordförande Djurens Rätt Stockholm

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.