2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

Vi ska hindra resursläckaget

Privatisering: Svar till Alf Rosberg

Privatisering

I tisdagens tidning raljerar Alf Rosberg över att våra gemensamma skattepengar inte ska få användas till att ut obegränsade privata vinster ur företag som är verksamma i välfärdssektorerna. Det är föga förvånande argument att höra från en moderat av den gamla skolan.

Men jag blir bestört, rent av rädd, när jag läser hur Alf resonerar. Han skriver att likvärdighet är ett modeord i debatten.

Ett modeord!

Jag blir arg! Jag blir arg över att en folkvald politiker i vår kommun, för ett av våra största partier, anser att alla människors lika värde endast är ett ”modeord”!

Jag blir arg när Alf Rosberg argumenterar för att det viktigaste med skolan inte är att den ger våra barn och unga en bra utbildning och en trygg tillvaro som är jämlik för alla, utan att det viktigaste är att det går att göra obegränsade vinster på den!

Alf tycker att ”ideologiska murar” står i vägen för utvecklingen och att Reepalus utredning ska läggas i papperskorgen. Jag tycker att vi ska stå fast vid våra ideologiska värderingar och hindra resursläckaget från vår välfärd och att vi alla ska lägga Alf Rosbergs unkna och förlegade människosyn i papperskorgen!

Daniel Ekelund

oppositionsråd för Miljöpartiet de gröna i Karlskoga

I tisdagens tidning raljerar Alf Rosberg över att våra gemensamma skattepengar inte ska få användas till att ut obegränsade privata vinster ur företag som är verksamma i välfärdssektorerna. Det är föga förvånande argument att höra från en moderat av den gamla skolan.

Men jag blir bestört, rent av rädd, när jag läser hur Alf resonerar. Han skriver att likvärdighet är ett modeord i debatten.

Ett modeord!

Jag blir arg! Jag blir arg över att en folkvald politiker i vår kommun, för ett av våra största partier, anser att alla människors lika värde endast är ett ”modeord”!

Jag blir arg när Alf Rosberg argumenterar för att det viktigaste med skolan inte är att den ger våra barn och unga en bra utbildning och en trygg tillvaro som är jämlik för alla, utan att det viktigaste är att det går att göra obegränsade vinster på den!

Alf tycker att ”ideologiska murar” står i vägen för utvecklingen och att Reepalus utredning ska läggas i papperskorgen. Jag tycker att vi ska stå fast vid våra ideologiska värderingar och hindra resursläckaget från vår välfärd och att vi alla ska lägga Alf Rosbergs unkna och förlegade människosyn i papperskorgen!

Daniel Ekelund

oppositionsråd för Miljöpartiet de gröna i Karlskoga

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.