2017-01-28 06:00

2017-01-28 06:00

Du är problemet

Miljön: Sverige är bra på att ställa om

Någonstans måste vi börja! Ska du resa till Thailand för semester med sol och bad just nu så betala vad det kostar! Betala då för att dina barn och barnbarn inte kommer att klara av att leva i den nedsmutsade miljö just du bidrar till plus ökande folkvandringar och sämre levnadsförhållanden på planeten över huvud taget.

Du ska veta att det är just du som bidrar till problemen. Just du är medvetet klimatblind för det är bekvämast för din egen del att vara det. Klimatforskarna skriver och berättar i diagram efter diagram och i tabeller hur vi successivt sliter ut vår planets alla tillgångar. Men, inga egentligt effektiva politiska krafttag görs - bara att höja flygskatten med några kronor får ju de många klimatblinda väljarna att protestera(!) och sådana protester vill inga politiker ha. Men, detta måste de tåla! Och sätta i gång just nu. Vi måste lämna de fossila bränslena så mycket det går! Sol, vind, vatten och i viss mån biomassa måste nu få ersätta olja, kol, naturgas.

Sverige är ett litet land men vi är mycket bra på att ställa om! Börja prata med dina barn och barnbarn om alla de möjligheter som finns när vi genomfört övergången till de rena klimatkällor vi i Sverige faktiskt har gott om! - Det finns en grupp som kallar sig Klimatsvaret CCL Sverige ( hemsida www.klimatsvaret.se) som behandlar dessa frågor. Gå in där och läs mer om deras förslag!

Mari Ann Regen /orolig pensionär/

 

Du ska veta att det är just du som bidrar till problemen. Just du är medvetet klimatblind för det är bekvämast för din egen del att vara det. Klimatforskarna skriver och berättar i diagram efter diagram och i tabeller hur vi successivt sliter ut vår planets alla tillgångar. Men, inga egentligt effektiva politiska krafttag görs - bara att höja flygskatten med några kronor får ju de många klimatblinda väljarna att protestera(!) och sådana protester vill inga politiker ha. Men, detta måste de tåla! Och sätta i gång just nu. Vi måste lämna de fossila bränslena så mycket det går! Sol, vind, vatten och i viss mån biomassa måste nu få ersätta olja, kol, naturgas.

Sverige är ett litet land men vi är mycket bra på att ställa om! Börja prata med dina barn och barnbarn om alla de möjligheter som finns när vi genomfört övergången till de rena klimatkällor vi i Sverige faktiskt har gott om! - Det finns en grupp som kallar sig Klimatsvaret CCL Sverige ( hemsida www.klimatsvaret.se) som behandlar dessa frågor. Gå in där och läs mer om deras förslag!

Mari Ann Regen /orolig pensionär/

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.