2016-10-01 06:00

2016-10-01 06:00

Sorgligt om det är slut

Framtiden: Hoppas att någon ung, driven orkar ta över Vulkanmarken

Jaha, så var det då dags att lägga ner Vulkanmarknaden. Det har väl de flesta av oss anat i några års tid nu, att det skulle bli så, i princip sedan flytten av marknaden från City ner till Stora Vallas trista platta gata ägde rum. Däremot har vårt lilla samhälle fortfarande en hel del charm och där var det mysigt att gå och handla i alla marknadsstånd som fanns då på den tiden. Då var det verkligen en stor festhelg för Degerfors, när Vulkanmarknaden ägde rum. Många samlade hela släkten och gick tillsammans, så gjorde vi. Så gick vi och fikade tillsammans på eftermiddagarna och på kvällarna gick vi ut och åt och lyssnade på bra musik. Senare på kvällen träffades jag mina väninnor och tog en öl och dansade. Ute på torget brukade vara uppträdande ibland lite dans och inne på torgkällaren, även på Bosna och Puben längre ner ( som fanns då) var det full rulle. Alla verkade gå man ur huse. Även nere på bryggan i restaurangen vid älven var det full rulle med trubadur och mat.

Vad finns nu kvar av detta? Inte mycket, småsmulor bara och tyvärr drar det inget folk. Tråkigt. Detta skulle ha ändrats på för flera år sedan då man sakta men säkert såg vart hän det lutade åt för håll, åt nedläggning alltså. Nu kanske det är svårt att be någon annan att ta över, då det är kört ganska så i bott, känns det som. Det blir nu tuffare och tuffare varje år, för de som eventuellt skulle orka ta över.

Jag har ju själv en önskan och det vore ju de två tjejerna som i många år ordnade Golden Times, de är så drivna och har nya idéer, om de två plus några fler unga entusiaster orkade ta över, då tror jag att Vulkanmarknaden skulle ha en chans att överleva faktiskt. Säkert finns det också andra unga drivna, duktiga som inte jag känner till, som också skulle kunna passa för detta? Jag tycker det är synd och många med mig om Vulkanmarknaden dör ut, det vore jättetråkigt! Hoppas alltså fortfarande på att det kommer några yngre förmågor som vill ta över.

Och att skylla på kassahanteringen och att knallarna har tröttnat på marknaden håller ju inte. Då skulle väl inte Åtorps marknad ha fullt av knallar med olika utbud heller? Jättekonstigt? De flesta andra marknader går ju riktigt bra? Kanske är det för att där trivs knallarna och tycker det är mysigt och där trivs folket och kommer i massor åkandes för att få vara med. Så var marknaden är placerad är ju väldigt viktig för alla. Det ska ju helst vara mysigt och charmigt, för att det ska gå riktigt bra och det är det ju i Åtorp.

Men hoppet finns kvar att det kommer några unga entusiaster som tar över med nya idéer, så att marknaden får en knuff i rätt riktning. Jag håller tummarna för det.

//en som hoppas

Jaha, så var det då dags att lägga ner Vulkanmarknaden. Det har väl de flesta av oss anat i några års tid nu, att det skulle bli så, i princip sedan flytten av marknaden från City ner till Stora Vallas trista platta gata ägde rum. Däremot har vårt lilla samhälle fortfarande en hel del charm och där var det mysigt att gå och handla i alla marknadsstånd som fanns då på den tiden. Då var det verkligen en stor festhelg för Degerfors, när Vulkanmarknaden ägde rum. Många samlade hela släkten och gick tillsammans, så gjorde vi. Så gick vi och fikade tillsammans på eftermiddagarna och på kvällarna gick vi ut och åt och lyssnade på bra musik. Senare på kvällen träffades jag mina väninnor och tog en öl och dansade. Ute på torget brukade vara uppträdande ibland lite dans och inne på torgkällaren, även på Bosna och Puben längre ner ( som fanns då) var det full rulle. Alla verkade gå man ur huse. Även nere på bryggan i restaurangen vid älven var det full rulle med trubadur och mat.

Vad finns nu kvar av detta? Inte mycket, småsmulor bara och tyvärr drar det inget folk. Tråkigt. Detta skulle ha ändrats på för flera år sedan då man sakta men säkert såg vart hän det lutade åt för håll, åt nedläggning alltså. Nu kanske det är svårt att be någon annan att ta över, då det är kört ganska så i bott, känns det som. Det blir nu tuffare och tuffare varje år, för de som eventuellt skulle orka ta över.

Jag har ju själv en önskan och det vore ju de två tjejerna som i många år ordnade Golden Times, de är så drivna och har nya idéer, om de två plus några fler unga entusiaster orkade ta över, då tror jag att Vulkanmarknaden skulle ha en chans att överleva faktiskt. Säkert finns det också andra unga drivna, duktiga som inte jag känner till, som också skulle kunna passa för detta? Jag tycker det är synd och många med mig om Vulkanmarknaden dör ut, det vore jättetråkigt! Hoppas alltså fortfarande på att det kommer några yngre förmågor som vill ta över.

Och att skylla på kassahanteringen och att knallarna har tröttnat på marknaden håller ju inte. Då skulle väl inte Åtorps marknad ha fullt av knallar med olika utbud heller? Jättekonstigt? De flesta andra marknader går ju riktigt bra? Kanske är det för att där trivs knallarna och tycker det är mysigt och där trivs folket och kommer i massor åkandes för att få vara med. Så var marknaden är placerad är ju väldigt viktig för alla. Det ska ju helst vara mysigt och charmigt, för att det ska gå riktigt bra och det är det ju i Åtorp.

Men hoppet finns kvar att det kommer några unga entusiaster som tar över med nya idéer, så att marknaden får en knuff i rätt riktning. Jag håller tummarna för det.

//en som hoppas

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.