2016-09-29 06:00

2016-09-29 06:00

Ologiskt att förbjudabarnvagnar inomhus

Familjecentralen: Skulle vilja höra hur ni tänker

Hur många tycker det låter logiskt med en familjecentral och en öppen förskola som har barnvagnsförbud?

Inte jag.

Jag fick en chock när jag hörde om det, och jag var jättespänd på att se hur det faktiskt funkade när jag själv åkte dit en dag i veckan för att se läget. Och ja, det stämmer att det är förbjudet att ta med sig barnvagnen in. Sitter en skylt på dörren! Men hallå, det är en familjecentral? Folk kommer med sina barn. Det är som att ha ett rullatorförbud till ett äldreboende. Det är helt galet enligt min mening!

Snygg barnvagnsparkering också, men att vagnarna kommer bli svinkalla och pissblöta när det är sånt väder struntar ni förstås i?

Jag skulle mest bara vilja höra hur ni tänker. Hur tänker ni kring att göra familjecentralen barnvagnsförbjuden? Av vilken anledning?

Det är löjligt att behöva ha med sig ett lås till Öppna förskolan eller BVC för att man måste låsa fast sin vagn. Det är löjligt att man i vinter måste plocka ur den på åkpåse och allt vad det kan vara för att den annars kommer vara svinkallt att sätta sitt barn i. Och hur ska man lyckas få med sig allt om man kommer som ensam vuxen med flera barn och måste bära barn, väska och diverse grejer man behöver plocka ur vagnen för att det inte ska bli stulet?

Man tvingas tydligen dessutom att väcka sovande barn för att man inte får ta med sig barnvagnen in.

Som sagt, jag vill bara veta hur ni tänker kring allt detta? Kanske blir man klokare av ett svar, så vore ju tacksamt.

Marie

Hur många tycker det låter logiskt med en familjecentral och en öppen förskola som har barnvagnsförbud?

Inte jag.

Jag fick en chock när jag hörde om det, och jag var jättespänd på att se hur det faktiskt funkade när jag själv åkte dit en dag i veckan för att se läget. Och ja, det stämmer att det är förbjudet att ta med sig barnvagnen in. Sitter en skylt på dörren! Men hallå, det är en familjecentral? Folk kommer med sina barn. Det är som att ha ett rullatorförbud till ett äldreboende. Det är helt galet enligt min mening!

Snygg barnvagnsparkering också, men att vagnarna kommer bli svinkalla och pissblöta när det är sånt väder struntar ni förstås i?

Jag skulle mest bara vilja höra hur ni tänker. Hur tänker ni kring att göra familjecentralen barnvagnsförbjuden? Av vilken anledning?

Det är löjligt att behöva ha med sig ett lås till Öppna förskolan eller BVC för att man måste låsa fast sin vagn. Det är löjligt att man i vinter måste plocka ur den på åkpåse och allt vad det kan vara för att den annars kommer vara svinkallt att sätta sitt barn i. Och hur ska man lyckas få med sig allt om man kommer som ensam vuxen med flera barn och måste bära barn, väska och diverse grejer man behöver plocka ur vagnen för att det inte ska bli stulet?

Man tvingas tydligen dessutom att väcka sovande barn för att man inte får ta med sig barnvagnen in.

Som sagt, jag vill bara veta hur ni tänker kring allt detta? Kanske blir man klokare av ett svar, så vore ju tacksamt.

Marie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.