2016-09-28 06:00

2016-09-28 06:00

Så får ni glada resenärer

Busstrafiken: Ta tillbaka de gamla turerna

Det skulle bli bussigare med tätare turer och snabbare resor, alla linje till Terminalen men det är ju inte dit vi vill. Det är ju Centrum alla bussar skall passera. Vi bor i Aggerud och har åkt med Ettan och handlat vid MAXI. Två turer i timmen, avstigning vid Gesällgatan norra, promenad till MAXI, veckohandlat, burit två väldigt tunga väskor till Gesällgatan norra där det finns vind- och regnskydd med sittbänk, i värsta fall väntan i ca 25 minuter.

Nu gäller Trean med en tur i timmen, avstigning vid bussterminalen och tre gånger så lång promenad till MAXI, veckohandlar, har man otur att komma ur kassorna vid fel klockslag kan man fä vänta på avresa i värsta fall ca 55 minuter och så gäller hållplatsen vid Värmlandsvägen som består av en smal trottoar med en stolpe, varken vind- och regnskydd eller sittplats.

Vi har tagit konsekvensen av sämre bussresor och anlitat en nära släkting som hämtar med bil, kör oss till MAXI och hem direkt när vi veckohandlat. Han får motsvarande våra två bussbiljetter. Det kallar jag bussigt. Länstrafiken går miste om 104 bussbiljetter om 1.850:-.

Och miljön?

När man skall åka till Centrum (= Torget) för besök hos tandläkare, bibliotek, bokhandel m.m. får man gå av bussen vid bussterminalen, invänta en annan buss för att fortsätta annars hamnar man i Löten. Alla bussar borde väl gå förbi Torget! Örebroresor. Förut kunde man sitta kvar i 502:an från Degerfors och åka vidare till Örebro när den bytt nr till 500. Nu skall hela bussen tömmas och alla in i en annan buss annars hamnar man i Immetorp.

Jag kan tänka mig hur det gick till när ändringarna presenterades för Kommunen. ”Ja det ser ju bra ut, snabbare, tätare turer, alla turer till terminalen, nu tar vi en kopp kaffe!”

Nej. Återgå till de gamla linjerna och turlistorna för stadstrafiken så blir de boende i Aggerud, Ekeby, Karlberg, Sandvikens centrum, längs Bergmästarvägen, Stolpetorpsvägen glada bussresenärer. Behåll linje Fyra och förläng den till Storängen så blir de vid Folkhögskolan också glada bussresenärer!

80+

Det skulle bli bussigare med tätare turer och snabbare resor, alla linje till Terminalen men det är ju inte dit vi vill. Det är ju Centrum alla bussar skall passera. Vi bor i Aggerud och har åkt med Ettan och handlat vid MAXI. Två turer i timmen, avstigning vid Gesällgatan norra, promenad till MAXI, veckohandlat, burit två väldigt tunga väskor till Gesällgatan norra där det finns vind- och regnskydd med sittbänk, i värsta fall väntan i ca 25 minuter.

Nu gäller Trean med en tur i timmen, avstigning vid bussterminalen och tre gånger så lång promenad till MAXI, veckohandlar, har man otur att komma ur kassorna vid fel klockslag kan man fä vänta på avresa i värsta fall ca 55 minuter och så gäller hållplatsen vid Värmlandsvägen som består av en smal trottoar med en stolpe, varken vind- och regnskydd eller sittplats.

Vi har tagit konsekvensen av sämre bussresor och anlitat en nära släkting som hämtar med bil, kör oss till MAXI och hem direkt när vi veckohandlat. Han får motsvarande våra två bussbiljetter. Det kallar jag bussigt. Länstrafiken går miste om 104 bussbiljetter om 1.850:-.

Och miljön?

När man skall åka till Centrum (= Torget) för besök hos tandläkare, bibliotek, bokhandel m.m. får man gå av bussen vid bussterminalen, invänta en annan buss för att fortsätta annars hamnar man i Löten. Alla bussar borde väl gå förbi Torget! Örebroresor. Förut kunde man sitta kvar i 502:an från Degerfors och åka vidare till Örebro när den bytt nr till 500. Nu skall hela bussen tömmas och alla in i en annan buss annars hamnar man i Immetorp.

Jag kan tänka mig hur det gick till när ändringarna presenterades för Kommunen. ”Ja det ser ju bra ut, snabbare, tätare turer, alla turer till terminalen, nu tar vi en kopp kaffe!”

Nej. Återgå till de gamla linjerna och turlistorna för stadstrafiken så blir de boende i Aggerud, Ekeby, Karlberg, Sandvikens centrum, längs Bergmästarvägen, Stolpetorpsvägen glada bussresenärer. Behåll linje Fyra och förläng den till Storängen så blir de vid Folkhögskolan också glada bussresenärer!

80+

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.