2016-09-24 06:00

2016-09-24 06:00

Vad kostar flytten?

Utbildning: Borde inte vi föräldrar få information?

Läste i KT att eleverna klagar över att industri och teknik programmet skall flyttas ner till Boforsområdet på grund av att de är platsbrist på Möckelngymnasiet.

Vilka program har platsbrist och varför har de blivit platsbrist? Varför ska de mest kostsamma programmen flyttas o inte ngt teoretiskt program? Varför kan man inte hyra klassrums moduler o ställa vid Möckelngymnasiet? Vad säger Föräldrarna? (om vi har ngt att säga tills om ens)Varför lyssnar man inte på vad lärare/rektorer och elever tycker? Vet att de har varit möte med både elever o lärare men de verkar inte ha ngt att säga till om i alla fall.

Vad gör man med elever som kräver särskilt stöd? Varför kan inte byggprogrammet starta nere på Boforsområdet? Varför bygga om en redan fungerande verkstadsdel på Möckelngymnasiet till byggprogrammet samt bygga om den tilltänkta lokalen (Gamla Fältverkstan) för industri/teknikprogrammet istället för att enbart bygga om en lokal för byggprogrammet? Varför kan man inte bygga en bygglada vid till exempel Ekeby? Enligt vissa politiker så är ju pengar inget problem.

Yrkeshögskolans placering, har det något att göra med att man ändrat beslutet från att först låta byggprogrammet börja nere i ”Gamla fältverkstan”? Yrkeshögskolan har investerat massor av pengar i ny utrustning till automationsutbildningen som skall bedrivas hos dom spelar de in i inriktningsbeslutet. Har det något att göra med att yrkeshögskolans utbildningsledare har gjort utredningen om var byggprogrammet respektive industri/teknikprogrammet skall placeras?

Vem skall betala för allt detta och vad kommer de att kosta? Vad säger företagen som finns nere på Boforsområdet om att få ner en massa ungdomar på ”deras” industriområde? Vad säger Teknik College företagen?

Dags att tjänstemän och politiker lägger ALLA kort på bordet så att inte vi skattebetalare får oss en överraskning vad gäller kostnaderna och eventuell en nedläggning av industriprogrammet på sikt som de görs på flera håll i landet. (Lättare att säga upp ett hyreskontrakt än att gå ur egna lokaler) Jag som Förälder har inte fått ngn som helst information om detta utan det har man fått höra på ”stan” och via rykten.

Så jag har fått tagit reda på en del information själv ska de vara så ?Borde inte vi föräldrar få ngn information om detta innan beslutet är fattat? (16/10 2016)

Orolig förälder

Läste i KT att eleverna klagar över att industri och teknik programmet skall flyttas ner till Boforsområdet på grund av att de är platsbrist på Möckelngymnasiet.

Vilka program har platsbrist och varför har de blivit platsbrist? Varför ska de mest kostsamma programmen flyttas o inte ngt teoretiskt program? Varför kan man inte hyra klassrums moduler o ställa vid Möckelngymnasiet? Vad säger Föräldrarna? (om vi har ngt att säga tills om ens)Varför lyssnar man inte på vad lärare/rektorer och elever tycker? Vet att de har varit möte med både elever o lärare men de verkar inte ha ngt att säga till om i alla fall.

Vad gör man med elever som kräver särskilt stöd? Varför kan inte byggprogrammet starta nere på Boforsområdet? Varför bygga om en redan fungerande verkstadsdel på Möckelngymnasiet till byggprogrammet samt bygga om den tilltänkta lokalen (Gamla Fältverkstan) för industri/teknikprogrammet istället för att enbart bygga om en lokal för byggprogrammet? Varför kan man inte bygga en bygglada vid till exempel Ekeby? Enligt vissa politiker så är ju pengar inget problem.

Yrkeshögskolans placering, har det något att göra med att man ändrat beslutet från att först låta byggprogrammet börja nere i ”Gamla fältverkstan”? Yrkeshögskolan har investerat massor av pengar i ny utrustning till automationsutbildningen som skall bedrivas hos dom spelar de in i inriktningsbeslutet. Har det något att göra med att yrkeshögskolans utbildningsledare har gjort utredningen om var byggprogrammet respektive industri/teknikprogrammet skall placeras?

Vem skall betala för allt detta och vad kommer de att kosta? Vad säger företagen som finns nere på Boforsområdet om att få ner en massa ungdomar på ”deras” industriområde? Vad säger Teknik College företagen?

Dags att tjänstemän och politiker lägger ALLA kort på bordet så att inte vi skattebetalare får oss en överraskning vad gäller kostnaderna och eventuell en nedläggning av industriprogrammet på sikt som de görs på flera håll i landet. (Lättare att säga upp ett hyreskontrakt än att gå ur egna lokaler) Jag som Förälder har inte fått ngn som helst information om detta utan det har man fått höra på ”stan” och via rykten.

Så jag har fått tagit reda på en del information själv ska de vara så ?Borde inte vi föräldrar få ngn information om detta innan beslutet är fattat? (16/10 2016)

Orolig förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.