2016-09-07 06:00

2016-09-07 06:00

Inte nöjd med svaren

Busstrafiken: Är inte lokaltrafiken till för invänarna?

Håller helt med insändaren ”Ska vi inte åka Buss? Frågande anhörig!” i Karlskoga tidning den 29 augusti .Jag upplever precis samma problem. Gamla mamma 80 år, som förut kunde åka buss då hon hade en hållplats precis utanför fönstret, har nu ca 800 meter till busshållplatsen och i regn och blåst och snö och kyla med ett antal matkassar att bära så är det långa meter. Länstrafiken säger tydligen till en del äldre, som undrar hur de nu ska ta sig fram, att ta de ska åka Färdtjänst men Länstrafiken borde veta att man inte får färdtjänst bara för att det inte finns bussar som passar.

Jag har mejlat med Länstrafiken och de svar jag fått på mina undringar är att ”de har fört statistik på linjerna” och att ”områden med stort resande och/eller potential för ökat resande med kollektivtrafiken har prioriterats”. Jag är inte nöjd med de svar jag fått och ställer därför några frågor till Länstrafiken och nu hoppas jag att jag kan få rejäla svar och inte en massa svammel och nonsens.

Jag har begränsat mina åsikter till just de områden som jag känner till men det verkar som det finns konstigheter på andra områden också.

1. Varför är bussen som gick runt Ekeby indragen? Var det för få resande? När och hur gick mätandet till undrar jag då jag upplevt att det på den linjen alltid är mycket folk (utom kanske när det är sommarlov för de som studerar på CLL).

2. Varför har ni ändrat linjen så att bussen istället för att fortsatt svänga vänster i Skolgärdesrondellen och åka Boåsvägen och sedan ut på E18 vid Statoil numera svänger höger och åker under E18 och vidare ut på E18 vid Bofors Hotell? Är det för att det där finns en möjlighet att öka potentialen för bussåkandet? Tror ni på fullt allvar att gästerna på Bofors Hotell ska börja åka buss? Om ni fortsatt att svänga vänster i rondellen och åkt över Bohult/Carls Åby så finns ju möjligheten att få med någon bussresenär då det ju faktiskt bor människor i det området.

Trodde ju i min enfald att Lokaltrafiken var för innevånarna Karlskoga för även om det är bra att kunna åka till Nora osv har nog gamla mamma mer nytta av att kunna åka till affären, vårdcentalen, sina vänner och till oss.Bilaga.Karta över linjesträckningen.Gul färg är tidigare sträckning. Blå färg är nuvarande sträckning.

Undrar också om vi inte ska kunna åka Buss i Karlskoga?

Håller helt med insändaren ”Ska vi inte åka Buss? Frågande anhörig!” i Karlskoga tidning den 29 augusti .Jag upplever precis samma problem. Gamla mamma 80 år, som förut kunde åka buss då hon hade en hållplats precis utanför fönstret, har nu ca 800 meter till busshållplatsen och i regn och blåst och snö och kyla med ett antal matkassar att bära så är det långa meter. Länstrafiken säger tydligen till en del äldre, som undrar hur de nu ska ta sig fram, att ta de ska åka Färdtjänst men Länstrafiken borde veta att man inte får färdtjänst bara för att det inte finns bussar som passar.

Jag har mejlat med Länstrafiken och de svar jag fått på mina undringar är att ”de har fört statistik på linjerna” och att ”områden med stort resande och/eller potential för ökat resande med kollektivtrafiken har prioriterats”. Jag är inte nöjd med de svar jag fått och ställer därför några frågor till Länstrafiken och nu hoppas jag att jag kan få rejäla svar och inte en massa svammel och nonsens.

Jag har begränsat mina åsikter till just de områden som jag känner till men det verkar som det finns konstigheter på andra områden också.

1. Varför är bussen som gick runt Ekeby indragen? Var det för få resande? När och hur gick mätandet till undrar jag då jag upplevt att det på den linjen alltid är mycket folk (utom kanske när det är sommarlov för de som studerar på CLL).

2. Varför har ni ändrat linjen så att bussen istället för att fortsatt svänga vänster i Skolgärdesrondellen och åka Boåsvägen och sedan ut på E18 vid Statoil numera svänger höger och åker under E18 och vidare ut på E18 vid Bofors Hotell? Är det för att det där finns en möjlighet att öka potentialen för bussåkandet? Tror ni på fullt allvar att gästerna på Bofors Hotell ska börja åka buss? Om ni fortsatt att svänga vänster i rondellen och åkt över Bohult/Carls Åby så finns ju möjligheten att få med någon bussresenär då det ju faktiskt bor människor i det området.

Trodde ju i min enfald att Lokaltrafiken var för innevånarna Karlskoga för även om det är bra att kunna åka till Nora osv har nog gamla mamma mer nytta av att kunna åka till affären, vårdcentalen, sina vänner och till oss.Bilaga.Karta över linjesträckningen.Gul färg är tidigare sträckning. Blå färg är nuvarande sträckning.

Undrar också om vi inte ska kunna åka Buss i Karlskoga?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.