2016-08-04 06:00

2016-08-04 06:00

Fel att stänga in djur

VEGAN: Lidandet är högst reellt

Alla vet att det är fel att stänga in ett djur i en liten boll för egen vinnings skull.

Ändå spelas Pokémon Go överallt på gator, parker och torg för det är bara på låtsas. Men lidandet för de instängda djuren inom köttindustrin är däremot högst reellt.

Slaktsvin som väger 100 kilo har endast 0,94 kvadratmeter i boxen. Höns i värpburar har 0,06 kvadratmeter och frigående höns packas tätt ihop till 20 höns per kvadratmeter golvyta. De får aldrig uppleva dagsljuset eller den friska utomhusluften.

Även jag samlar på pokemondjur. Men det berättigar inte djur i bur då det skadar konkreta individer som har förmåga att hysa önskningar, som har behov och frihetslängtan. Lantbruksdjuren finns till för sin egen skull. Därför är jag vegan och jag hoppas verkligen att du också vill bli det.

Jonas Norberg

 

Ändå spelas Pokémon Go överallt på gator, parker och torg för det är bara på låtsas. Men lidandet för de instängda djuren inom köttindustrin är däremot högst reellt.

Slaktsvin som väger 100 kilo har endast 0,94 kvadratmeter i boxen. Höns i värpburar har 0,06 kvadratmeter och frigående höns packas tätt ihop till 20 höns per kvadratmeter golvyta. De får aldrig uppleva dagsljuset eller den friska utomhusluften.

Även jag samlar på pokemondjur. Men det berättigar inte djur i bur då det skadar konkreta individer som har förmåga att hysa önskningar, som har behov och frihetslängtan. Lantbruksdjuren finns till för sin egen skull. Därför är jag vegan och jag hoppas verkligen att du också vill bli det.

Jonas Norberg

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.