2016-07-16 06:00

2016-07-16 06:00

Service till invånarna?

Bussigare??: Ny linjerna för stadstrafiken

From 14 augusti ändras linjerna för bussens stadstrafik. Citerar länstrafikens infobroschyr: ”Linje 1, Norra Bråten-Storängen: linjen får en ny sträckning för att möta behovet i det växande handelsområdet Storängen. Trafiken går på Österleden istället för genom Bråten och vid högtrafik avgår en buss i halvtimmen.”

Min fråga 1: På vilket sätt underlättas trafiken till Storängen som ligger på andra sidan staden i förhållande till Bråten, än tidigare linje?

Fråga 2: Vilka invånare i Bråten gynnas då nya linjen går vid sidan om bebyggelsen?

Fråga 3: Är inte tanken med stadstrafik den att den skall serva invånarna, finnas tillgänglig där bostäderna finns och därmed tänkta passagerare?

Fråga 4: Vad var det för fel på gamla sträckan via Stolpetorpsvägen - Bergmästarvägen? Varför inte återinföra den tidigare linjesträckningen som gick nämnda vägar och vidare förbi Brickegården - Sandviken och vidare mot centrum- Storängen.

Konsekvensen av den nya linjesträckningen blir att vi i Bråten och Stackfallet får svårt att ta bussen till centrum och Storängen, speciellt för oss äldre.

Margit

 

From 14 augusti ändras linjerna för bussens stadstrafik. Citerar länstrafikens infobroschyr: ”Linje 1, Norra Bråten-Storängen: linjen får en ny sträckning för att möta behovet i det växande handelsområdet Storängen. Trafiken går på Österleden istället för genom Bråten och vid högtrafik avgår en buss i halvtimmen.”

Min fråga 1: På vilket sätt underlättas trafiken till Storängen som ligger på andra sidan staden i förhållande till Bråten, än tidigare linje?

Fråga 2: Vilka invånare i Bråten gynnas då nya linjen går vid sidan om bebyggelsen?

Fråga 3: Är inte tanken med stadstrafik den att den skall serva invånarna, finnas tillgänglig där bostäderna finns och därmed tänkta passagerare?

Fråga 4: Vad var det för fel på gamla sträckan via Stolpetorpsvägen - Bergmästarvägen? Varför inte återinföra den tidigare linjesträckningen som gick nämnda vägar och vidare förbi Brickegården - Sandviken och vidare mot centrum- Storängen.

Konsekvensen av den nya linjesträckningen blir att vi i Bråten och Stackfallet får svårt att ta bussen till centrum och Storängen, speciellt för oss äldre.

Margit

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.