2016-07-14 06:00

2016-07-14 06:00

En ursäkt är på sin plats

GODE MÄN: Allas skyldighet att synliggöra oegentligheter

Efter all uppmärksamhet i flera medier gällande de brister i systemet gode män, förvaltare så hölls en interpellationsdebatt i riksdagen förra veckan.

Justitieministern reagerade kraftigt och vill se en förändring inom kort, då större systemskifte tar tid.

Det var starka åsikter från flera riksdagsledamöter som till exempel att det vore samhällets uppgift genom riksdag och regering, länsstyrelser och kommuner att be de drabbade om ursäkt.

Och det vore verkligen på sin plats, utsatta individer som själva inte kan föra sin egen talan på grund av sviktande hälsotillstånd eller annat som gör att man har en god man utsedd som sin ställföreträdare.

Idag är ordet kränkt i var mans mun, men att inte få sin egen post hem till sig själv och på så vis inte har någon som helst möjlighet att varken påverka eller vara delaktig är kränkande och borde också vara olagligt.

Det är vår allas skyldighet att synliggöra oegentligheter som drabbar de svagaste i samhället!

Karina Frantzén

 

Justitieministern reagerade kraftigt och vill se en förändring inom kort, då större systemskifte tar tid.

Det var starka åsikter från flera riksdagsledamöter som till exempel att det vore samhällets uppgift genom riksdag och regering, länsstyrelser och kommuner att be de drabbade om ursäkt.

Och det vore verkligen på sin plats, utsatta individer som själva inte kan föra sin egen talan på grund av sviktande hälsotillstånd eller annat som gör att man har en god man utsedd som sin ställföreträdare.

Idag är ordet kränkt i var mans mun, men att inte få sin egen post hem till sig själv och på så vis inte har någon som helst möjlighet att varken påverka eller vara delaktig är kränkande och borde också vara olagligt.

Det är vår allas skyldighet att synliggöra oegentligheter som drabbar de svagaste i samhället!

Karina Frantzén

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.