2016-06-21 06:00

2016-06-21 06:00

Företagsklimat viktigt

Karlskoga:

Jag blir djupt bedrövad över Daniel Ekelunds och MP:s förslag om att ta bort vårt mål om näringslivets kommunranking i budgeten. Detta mål är vad jag anser ett av de viktigaste: att mäta hur vårt företagsklimat mår.

Vi behöver ett välmående näringsliv i Karlskoga, vi som kommun ska öka vårt engagemang och stärka relationerna med näringslivet. Det betyder inte att vi ska sälja ut allt, men varför skulle inte näringslivet och kommunen kunna gå hand i hand?

Det är i företagen som jobben finns och jag vill påminna Daniel om var skattepengarna kommer ifrån. Det är företagen som gör att vi får skatteunderlag till att bedriva våra kommunala verksamheter.

Vi ska ständigt förbättra kvaliteten i våra kommunala verksamheter, mycket är bra, men vi ska alltid se vad som är bäst för våra medborgare. Ett sätt är genom att öppna upp för andra utförare än kommunen på olika områden. Det bör det ligga i kommunens intresse att engagera utförare utanför den kommunala organisationen. Vi har utmaningar i att få ett välmående näringsliv där vi som kommun ska ha service, smidighet och tillgänglighet som nyckelord på våra förvaltningar gentemot näringslivet. Vi vill att Karlskoga ska vara en plats där företagen, små som stora, vill etablera sig och vi ska inte glömma att det är just i småföretagen som fyra av fem nya jobb skapas.

Inga-Lill Andersson

Centerpartiet

Jag blir djupt bedrövad över Daniel Ekelunds och MP:s förslag om att ta bort vårt mål om näringslivets kommunranking i budgeten. Detta mål är vad jag anser ett av de viktigaste: att mäta hur vårt företagsklimat mår.

Vi behöver ett välmående näringsliv i Karlskoga, vi som kommun ska öka vårt engagemang och stärka relationerna med näringslivet. Det betyder inte att vi ska sälja ut allt, men varför skulle inte näringslivet och kommunen kunna gå hand i hand?

Det är i företagen som jobben finns och jag vill påminna Daniel om var skattepengarna kommer ifrån. Det är företagen som gör att vi får skatteunderlag till att bedriva våra kommunala verksamheter.

Vi ska ständigt förbättra kvaliteten i våra kommunala verksamheter, mycket är bra, men vi ska alltid se vad som är bäst för våra medborgare. Ett sätt är genom att öppna upp för andra utförare än kommunen på olika områden. Det bör det ligga i kommunens intresse att engagera utförare utanför den kommunala organisationen. Vi har utmaningar i att få ett välmående näringsliv där vi som kommun ska ha service, smidighet och tillgänglighet som nyckelord på våra förvaltningar gentemot näringslivet. Vi vill att Karlskoga ska vara en plats där företagen, små som stora, vill etablera sig och vi ska inte glömma att det är just i småföretagen som fyra av fem nya jobb skapas.

Inga-Lill Andersson

Centerpartiet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.