2016-06-01 06:00

2016-06-01 09:34

Bygge kräver utrymme

Hotellplaner: Hur kommer intilliggande natur att påverkas?

Jag har läst alla insändare och reportage om hotellplanerna. Nu senast Ulrika & Håkan Persson.

Planerna på tillfälliga baracker är ju helt strandförstörande bara det, och fult. Planerade hotellet ser ju vackert ut med ”datorgrafik”.

Jag undrar bara hur kommer all intilliggande natur och vägar, i många år, se ut om bygget blir av? Det är ju alltid så att det krävs rejält utrymme för maskiner, byggbaracker, tillfartsvägar som tål tung trafik lagringsplatser för materiel. Stora långtradare som skall på ett säkert sätt ta sig till platsen. Säg att det kommer ca 10 stora transportbilar om dagen vid den intensivaste byggperioden. Har någon mätt hur mycket sådan trafik omkringliggande vägar och natur tål?

Området runt Möckeln är natur! Med jord, lera, sand, större träd med rötter, vatten, djurliv med mera. Så vad sker i ett större område än vad de så kallade experterna tror kommer att beröras? Mindre byggen är väl okej. Men ett rent storstadsprojekt tror jag inte på. Ja jag har ett förflutet i byggbranschen.

Det enda jag ser med alla dessa planer är att Karlskoga växer. Positivt! Dock inte så mycket som vissa tycks tro. Gäster får vi många. Det som fått politiker/ ”experter” att reagera överdrivet positivt på detta är att ”rika” besökare vill ha ett hotell vid vatten. Så de kan promenera vid strandkanten. Alltså STORSTADSPROJEKT!

Förstör inte genuin natur. Ställ dig högt upp i vilken större byggnad som helst i Karlskoga som har fönster mot Möckeln. Vackert!

Bygg hotell på annan plats och ordna många gratis Biogasbussturer till strandområdena under största besökssäsong. Sluta tala om Karlskogas stora miljöengagemang om ni beslutsfattare genomför detta projekt.

Är 50-60 talet tillbaks? Förstör det gamla genuina och bygg fallossymboler så alla kan se. Vår käre Walås gråter nog i himlen.

”Naturligt Karlskoga”

 

Planerna på tillfälliga baracker är ju helt strandförstörande bara det, och fult. Planerade hotellet ser ju vackert ut med ”datorgrafik”.

Jag undrar bara hur kommer all intilliggande natur och vägar, i många år, se ut om bygget blir av? Det är ju alltid så att det krävs rejält utrymme för maskiner, byggbaracker, tillfartsvägar som tål tung trafik lagringsplatser för materiel. Stora långtradare som skall på ett säkert sätt ta sig till platsen. Säg att det kommer ca 10 stora transportbilar om dagen vid den intensivaste byggperioden. Har någon mätt hur mycket sådan trafik omkringliggande vägar och natur tål?

Området runt Möckeln är natur! Med jord, lera, sand, större träd med rötter, vatten, djurliv med mera. Så vad sker i ett större område än vad de så kallade experterna tror kommer att beröras? Mindre byggen är väl okej. Men ett rent storstadsprojekt tror jag inte på. Ja jag har ett förflutet i byggbranschen.

Det enda jag ser med alla dessa planer är att Karlskoga växer. Positivt! Dock inte så mycket som vissa tycks tro. Gäster får vi många. Det som fått politiker/ ”experter” att reagera överdrivet positivt på detta är att ”rika” besökare vill ha ett hotell vid vatten. Så de kan promenera vid strandkanten. Alltså STORSTADSPROJEKT!

Förstör inte genuin natur. Ställ dig högt upp i vilken större byggnad som helst i Karlskoga som har fönster mot Möckeln. Vackert!

Bygg hotell på annan plats och ordna många gratis Biogasbussturer till strandområdena under största besökssäsong. Sluta tala om Karlskogas stora miljöengagemang om ni beslutsfattare genomför detta projekt.

Är 50-60 talet tillbaks? Förstör det gamla genuina och bygg fallossymboler så alla kan se. Vår käre Walås gråter nog i himlen.

”Naturligt Karlskoga”

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.