2016-05-26 06:00

2016-05-26 06:00

Vill se beräkningarna

Energi: Hur ser planen att ersätta fossilt bränsle med biobränsle ut?

Jag har inget mot biomassa som bränsle, jag vill i sammanhanget påpekat att jag idag är 68 år gammal och bott och varit intresserad av vad som händer i skogen och naturen. Jag vill påpeka med största skärpa att under de senaste 45 åren har uttaget av skogsråvara ökat påtagligt. Till vad jag vill påstå att skogsbruket idag har ökat till den nivå att urtaget av biomassa från svenska skogar troligen är större än återväxten, vilket knappast är rekommendabelt. Att det skulle gå att ytterligare öka uttaget av biomassa från skogen för att ersätta fossilt bränsle med biobränsle kan man fråga sig om det går att göra i ett balanserat kretsloppsysten.

Jag vill väldigt gärna se miljöpartiets beräkningar på hur ekvationen är uppställd med siffror över planen att ersätta fossilt bränsle med biobränsle och regeringens beräkningar.

Eftersom tillgången och efterfrågan på energi i vårt land är en mycket viktig fråga så är det även på sin plats att oppositionspartierna visar en uppställning på energiåtgång och tillgång av energiproduktion. Det här som miljöpartiet vanligtvis gör när de kommer med sina påstående så har då jag aldrig sett att miljöpartiet har presenterat siffror på åtgång av energi och tillgångar som varaktigt kan försörja energiåtgången.

Obs att energi är en av de viktigaste faktorerna för att det svenska samhället skall fungera.

Det duger inte att komma med flummiga påståenden från ett parti som sitter i regeringen och skall vara med och styra vårt land. Med det har jag inte sagt att man i alla utvecklingsfaser kan presentera allt med siffror. Men vi får inte med flummerier dra igång nya stora obeprövade system typ E85 som blev ett stort dyrt fiasko, och därmed visar sig vara kontraproduktivt. Nya system och metoder får man pröva i mindre skala och utvärdera om de håller måttet.

Anders L

Jag har inget mot biomassa som bränsle, jag vill i sammanhanget påpekat att jag idag är 68 år gammal och bott och varit intresserad av vad som händer i skogen och naturen. Jag vill påpeka med största skärpa att under de senaste 45 åren har uttaget av skogsråvara ökat påtagligt. Till vad jag vill påstå att skogsbruket idag har ökat till den nivå att urtaget av biomassa från svenska skogar troligen är större än återväxten, vilket knappast är rekommendabelt. Att det skulle gå att ytterligare öka uttaget av biomassa från skogen för att ersätta fossilt bränsle med biobränsle kan man fråga sig om det går att göra i ett balanserat kretsloppsysten.

Jag vill väldigt gärna se miljöpartiets beräkningar på hur ekvationen är uppställd med siffror över planen att ersätta fossilt bränsle med biobränsle och regeringens beräkningar.

Eftersom tillgången och efterfrågan på energi i vårt land är en mycket viktig fråga så är det även på sin plats att oppositionspartierna visar en uppställning på energiåtgång och tillgång av energiproduktion. Det här som miljöpartiet vanligtvis gör när de kommer med sina påstående så har då jag aldrig sett att miljöpartiet har presenterat siffror på åtgång av energi och tillgångar som varaktigt kan försörja energiåtgången.

Obs att energi är en av de viktigaste faktorerna för att det svenska samhället skall fungera.

Det duger inte att komma med flummiga påståenden från ett parti som sitter i regeringen och skall vara med och styra vårt land. Med det har jag inte sagt att man i alla utvecklingsfaser kan presentera allt med siffror. Men vi får inte med flummerier dra igång nya stora obeprövade system typ E85 som blev ett stort dyrt fiasko, och därmed visar sig vara kontraproduktivt. Nya system och metoder får man pröva i mindre skala och utvärdera om de håller måttet.

Anders L

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.