2016-05-24 06:00

2016-05-24 06:00

Finns mycket att önska

Kollektivtrafik: Hoppas att bussterminalen blir trevligare

Resenärsforum är en konsumentorganisation för resenärer som reser kollektivt. Just nu undersöker vi servicen på resecentra och knutpunkter för bl.a. bussar och tåg. I veckan besökte vi Karlskoga och vi såg att det finns mycket att önska. Sällanresenärer och personer på tillfälligt besök känner inte till vad biljetter kan köpas i förväg. Därför är det önskvärt med skyltning till Nöjesbutiken. Det borde finnas en realtidsskylt där bussarnas avgångstider och gärna ankomster annonseras i kronologisk ordning . Det vore önskvärt om det står destination för linje 500. Både Värmlandstrafik och länstrafiken kör linje 500 dels mot Karlstad och dels mot Örebro. Att helt ta bort tryckta tidtabeller är inte bra. Många äldre har ingen dator. Det vore bra om det finns någon kommuninformation . Idag är det viktigt med hjärtstartare och punktskrift.

Hoppas på att bussterminalen blir lite trevligare.

Christer Wilhelmsson

Resenärsforum är en konsumentorganisation för resenärer som reser kollektivt. Just nu undersöker vi servicen på resecentra och knutpunkter för bl.a. bussar och tåg. I veckan besökte vi Karlskoga och vi såg att det finns mycket att önska. Sällanresenärer och personer på tillfälligt besök känner inte till vad biljetter kan köpas i förväg. Därför är det önskvärt med skyltning till Nöjesbutiken. Det borde finnas en realtidsskylt där bussarnas avgångstider och gärna ankomster annonseras i kronologisk ordning . Det vore önskvärt om det står destination för linje 500. Både Värmlandstrafik och länstrafiken kör linje 500 dels mot Karlstad och dels mot Örebro. Att helt ta bort tryckta tidtabeller är inte bra. Många äldre har ingen dator. Det vore bra om det finns någon kommuninformation . Idag är det viktigt med hjärtstartare och punktskrift.

Hoppas på att bussterminalen blir lite trevligare.

Christer Wilhelmsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.