2016-05-12 06:00

2016-05-12 06:00

Varför fick vi inget veta?

Svartå: Asylboendet

Varför ordnade inte Migrationsverket och de som köpte herrgården ett möte med oss här i Svartå så vi fick säga vad vi tyckte om det här?

Varför frågar inte Migrationsverket kommunen om de har råd eller inte att ha asylsökande här?

Kommunen hade ju inte råd att sätta in en specialpedagog när mitt barn behövde mycket hjälp i skolan. Det var ju för dyrt. Men att köra asylsökande hit och dit ska kommen ha råd med. Har de inte råd med det ena, har de inte råd med det andra.

En sak är för djävligt att de som köpte Svartå herrgård ljög för den som sålde herrgården, ljög för kommunen, ljög för oss Svartåbor. De sa att de skulle öppna ett spa och så öppnar de en flyktingförläggning i stället.

Skäms på er.

Var på lek och buslandet i Örebro när vi hade 10-15 min kvar kom det in en familj och det var väl inget fel förutom att du inte såg ansiktet på tanten. Hon hade sådan där burka eller vad det heter. Det var skrämmande.

Ska de vara ute bland folk här i Sverige, så ska man också visa sitt ansikte. Har de någon speciell religion så får de ha det bakom sina fyra väggar där de bor, det ska de inte visa öppet för andra här i Sverige.

När asylsökande/flyktingar kommer hit till Sverige så ska de få ett papper där det står: När ni kommer innanför Sveriges gränser så är det svenska lagar och regler som gäller. Och ni får gå in i svenska kyrkan och lämna er religion utanför, den ska inte föras med till Sverige.

Gör du något brottsligt och är mellan 0-18 år så ska hela familjen åka ut. Utvisas tillbaks till landet de kom ifrån (deras hemland).

Är du över 18 år utvisas du själv om du gör något brottsligt. Svenska barn som går i skolan får inte ha mössa och keps på sig. Så då ska inte flyktingbarn heller få ha sjal, slöja eller burka på sig i skolan, för då är det diskriminering.

När det gäller tiggare så borde det vara förbjudet. Men enligt polisen så finns det inget förbud, så vem som helst som är svensk kan sätta sig framför ICA eller Coop med en mugg och få lite extra inkomst.

Det är konstigt att de som får uppehållstillstånd får 300 kr/dag utan att behöva betala skatt på dessa pengar, medan svenskar som har pension och får lika mycket, de måste betala skatt på sina pengar.

Något att fundera över.

En arg Svartåbo

Varför ordnade inte Migrationsverket och de som köpte herrgården ett möte med oss här i Svartå så vi fick säga vad vi tyckte om det här?

Varför frågar inte Migrationsverket kommunen om de har råd eller inte att ha asylsökande här?

Kommunen hade ju inte råd att sätta in en specialpedagog när mitt barn behövde mycket hjälp i skolan. Det var ju för dyrt. Men att köra asylsökande hit och dit ska kommen ha råd med. Har de inte råd med det ena, har de inte råd med det andra.

En sak är för djävligt att de som köpte Svartå herrgård ljög för den som sålde herrgården, ljög för kommunen, ljög för oss Svartåbor. De sa att de skulle öppna ett spa och så öppnar de en flyktingförläggning i stället.

Skäms på er.

Var på lek och buslandet i Örebro när vi hade 10-15 min kvar kom det in en familj och det var väl inget fel förutom att du inte såg ansiktet på tanten. Hon hade sådan där burka eller vad det heter. Det var skrämmande.

Ska de vara ute bland folk här i Sverige, så ska man också visa sitt ansikte. Har de någon speciell religion så får de ha det bakom sina fyra väggar där de bor, det ska de inte visa öppet för andra här i Sverige.

När asylsökande/flyktingar kommer hit till Sverige så ska de få ett papper där det står: När ni kommer innanför Sveriges gränser så är det svenska lagar och regler som gäller. Och ni får gå in i svenska kyrkan och lämna er religion utanför, den ska inte föras med till Sverige.

Gör du något brottsligt och är mellan 0-18 år så ska hela familjen åka ut. Utvisas tillbaks till landet de kom ifrån (deras hemland).

Är du över 18 år utvisas du själv om du gör något brottsligt. Svenska barn som går i skolan får inte ha mössa och keps på sig. Så då ska inte flyktingbarn heller få ha sjal, slöja eller burka på sig i skolan, för då är det diskriminering.

När det gäller tiggare så borde det vara förbjudet. Men enligt polisen så finns det inget förbud, så vem som helst som är svensk kan sätta sig framför ICA eller Coop med en mugg och få lite extra inkomst.

Det är konstigt att de som får uppehållstillstånd får 300 kr/dag utan att behöva betala skatt på dessa pengar, medan svenskar som har pension och får lika mycket, de måste betala skatt på sina pengar.

Något att fundera över.

En arg Svartåbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.