2016-05-04 06:00

2016-05-04 06:00

Intresset är större än någonsin

Motorsportveckan: Svar till bekymrad motorsportälskare

I en insändare 30 april ifrågasätter signaturen bekymrad motorsportälskare inriktningen på konceptet som ligger till grund för Karlskoga Motorsportvecka och för att förklara vilka ställningstaganden gällande innehållet som arrangören gör krävs en återblick till hur det hela startade. Under 2012 genomfördes en förstudie som påvisade många intressanta möjligheter på hur man skulle kunna använda Karlskogas stolta motorsporttraditioner på nya sätt och en idé som kom fram var att arrangera en aktivitetsvecka på temat Motor/Motorsport. En förutsättning för att med total politisk enighet få Karlskoga kommun att ställa sig bakom arrangemanget, vilket i sig var helt centralt, var att Motorsportveckan skulle leva upp till ledstjärnorna i kommunens Vision 2020. Till ett koncept som i huvudsak kretsat runt en större tävling likt forna tiders Kanonlopp var intresset från kommunen begränsat men till något nytt och som i likhet med t.ex. Putte i Parken åter placerade Karlskoga på kartan fanns en mycket positiv inställning. För att komma vidare arbetade initiativtagarna utifrån ledstjärnorna Förnyelse med hjälp av traditioner, Utveckla det centrala och sjönära Karlskoga och Samverkan som gör skillnad. Den sammanhållande faktorn har hela tiden varit motorsporten, på grund av den grundmurade motortraditionen som finns i Karlskoga, men syftet har varit att bygga ett arrangemang som lockar besökare till Karlskoga, är positivt för näringslivet och som innevånarna kan samlas runt och känna stolthet för. En viktig målsättning har också varit att det ska finnas något för alla och att man ska kunna uppskatta veckan även om man inte är motorsportintresserad.

För varje år har besökarantalet ökat och inför årets upplaga är intresset större än någonsin så bekymrad motorsportälskare behöver nog i alla fall inte bekymra sig över att Karlskoga Motorsportvecka ska gå i graven på grund av arrangörernas prioriteringar när det gäller innehållet.

Pialill Ring

verksamhetsledare Karlskoga Motorsportvecka

I en insändare 30 april ifrågasätter signaturen bekymrad motorsportälskare inriktningen på konceptet som ligger till grund för Karlskoga Motorsportvecka och för att förklara vilka ställningstaganden gällande innehållet som arrangören gör krävs en återblick till hur det hela startade. Under 2012 genomfördes en förstudie som påvisade många intressanta möjligheter på hur man skulle kunna använda Karlskogas stolta motorsporttraditioner på nya sätt och en idé som kom fram var att arrangera en aktivitetsvecka på temat Motor/Motorsport. En förutsättning för att med total politisk enighet få Karlskoga kommun att ställa sig bakom arrangemanget, vilket i sig var helt centralt, var att Motorsportveckan skulle leva upp till ledstjärnorna i kommunens Vision 2020. Till ett koncept som i huvudsak kretsat runt en större tävling likt forna tiders Kanonlopp var intresset från kommunen begränsat men till något nytt och som i likhet med t.ex. Putte i Parken åter placerade Karlskoga på kartan fanns en mycket positiv inställning. För att komma vidare arbetade initiativtagarna utifrån ledstjärnorna Förnyelse med hjälp av traditioner, Utveckla det centrala och sjönära Karlskoga och Samverkan som gör skillnad. Den sammanhållande faktorn har hela tiden varit motorsporten, på grund av den grundmurade motortraditionen som finns i Karlskoga, men syftet har varit att bygga ett arrangemang som lockar besökare till Karlskoga, är positivt för näringslivet och som innevånarna kan samlas runt och känna stolthet för. En viktig målsättning har också varit att det ska finnas något för alla och att man ska kunna uppskatta veckan även om man inte är motorsportintresserad.

För varje år har besökarantalet ökat och inför årets upplaga är intresset större än någonsin så bekymrad motorsportälskare behöver nog i alla fall inte bekymra sig över att Karlskoga Motorsportvecka ska gå i graven på grund av arrangörernas prioriteringar när det gäller innehållet.

Pialill Ring

verksamhetsledare Karlskoga Motorsportvecka

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.