2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

En fantastisk veckända

Kultur: När börjar vi bussa publik från Örebro?

Ekorrägg och blommiga kanoner, rubriken på en poesifestival arrangerad av biblioteket och ABF, dolde poesilektion med Mikael Horwich, musik av poesikvartetten och broderi av Fria Nålar. Allt samlat 14.30 då även en syrianske poet anslöt med sina dikter. Vi var sex kvinnor mellan 16 och 70+ som varsamt vägleddes av Mikael genom estradpoesins tillblivelse. Vi var imponerade av att svenska mästaren i estradpoesi ville avsätta en lördag för Karlskoga! Han fick oss att våga läsa våra snabbt tillkomna alster för en liten publik.

M/S Entertaiment åker jag gärna med fler gånger. Tänk att vi har så duktiga amatörer i Karlskoga! Fina röster, enkla och funktionella scenlösningar och medryckande musik. Efter en sådan resa svävar man trallande hemåt.

Söndagskvällens konsert i Musikpalatset var en höjdare. Oväntat stor publik mötte Michael Karlsson och Karlskoga SymfoniOrkester. Fast helt karlskogingsk var den väl inte, nog skymtade man inhysta örebroare. Musiken klingade bra och repertoaren var väl vald. Publiken klappade in solisten två gånger och fick valuta för åtgärden. En skicklig violinist gav prov på vad han kan åstadkomma.

Allt detta i lilla Karlskoga! När börjar vi bussa publik från Örebro??

Kerstin Andersson

Ekorrägg och blommiga kanoner, rubriken på en poesifestival arrangerad av biblioteket och ABF, dolde poesilektion med Mikael Horwich, musik av poesikvartetten och broderi av Fria Nålar. Allt samlat 14.30 då även en syrianske poet anslöt med sina dikter. Vi var sex kvinnor mellan 16 och 70+ som varsamt vägleddes av Mikael genom estradpoesins tillblivelse. Vi var imponerade av att svenska mästaren i estradpoesi ville avsätta en lördag för Karlskoga! Han fick oss att våga läsa våra snabbt tillkomna alster för en liten publik.

M/S Entertaiment åker jag gärna med fler gånger. Tänk att vi har så duktiga amatörer i Karlskoga! Fina röster, enkla och funktionella scenlösningar och medryckande musik. Efter en sådan resa svävar man trallande hemåt.

Söndagskvällens konsert i Musikpalatset var en höjdare. Oväntat stor publik mötte Michael Karlsson och Karlskoga SymfoniOrkester. Fast helt karlskogingsk var den väl inte, nog skymtade man inhysta örebroare. Musiken klingade bra och repertoaren var väl vald. Publiken klappade in solisten två gånger och fick valuta för åtgärden. En skicklig violinist gav prov på vad han kan åstadkomma.

Allt detta i lilla Karlskoga! När börjar vi bussa publik från Örebro??

Kerstin Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.