2016-04-21 06:00

2016-04-21 06:00

Skärp dig, Sherkarabi

REGIONINDELNINGEN: Skyr inga medel

Regionindelningen

I helgen besökte Civilminister Ardalan Shekarabi Värmland och agiterade på ett i mitt tycke helt ansvarslöst sätt. Shekarabi har ett enda mål och det är att redan 1 januari 2019 sjösätta den nya regionindelningen för Sverige och han skyr inga medel för att undanröja eventuella hinder.

Att försäkra sina partikolegor i Värmland att de även i fortsättningen ska få sjunga Värmlandsvisan och spela folklustspelet Värmlänningarna är inget annat än populism och tyder dessutom på särdeles dåligt omdöme och brist på respekt. Han utlovade dessutom att samarbetet mellan de värmländska kommunerna i öst och grannarna Karlskoga, Degerfors och Hällefors inte ska påverkas, jag frågar på vilka grunder Shekarabi bygger det uttalandet? Lyckligtvis är de Socialdemokratiska politikerna i Karlskoga och Region Örebro kloka nog att förstå vilka konsekvenser en brytning mellan Värmland och Örebro skulle få men jag blir inte förvånad om Ardalan Shekarabis nästa uppviglingsresa går till Örebro län och då gäller det för vår regions Socialdemokrater att inte visa en lika ryggradslös hållning som deras kollegor i Värmland!

Tony Ring (M)

Oppositionsråd Karlskoga, Värmlänning och innevånare i Örebro län.

I helgen besökte Civilminister Ardalan Shekarabi Värmland och agiterade på ett i mitt tycke helt ansvarslöst sätt. Shekarabi har ett enda mål och det är att redan 1 januari 2019 sjösätta den nya regionindelningen för Sverige och han skyr inga medel för att undanröja eventuella hinder.

Att försäkra sina partikolegor i Värmland att de även i fortsättningen ska få sjunga Värmlandsvisan och spela folklustspelet Värmlänningarna är inget annat än populism och tyder dessutom på särdeles dåligt omdöme och brist på respekt. Han utlovade dessutom att samarbetet mellan de värmländska kommunerna i öst och grannarna Karlskoga, Degerfors och Hällefors inte ska påverkas, jag frågar på vilka grunder Shekarabi bygger det uttalandet? Lyckligtvis är de Socialdemokratiska politikerna i Karlskoga och Region Örebro kloka nog att förstå vilka konsekvenser en brytning mellan Värmland och Örebro skulle få men jag blir inte förvånad om Ardalan Shekarabis nästa uppviglingsresa går till Örebro län och då gäller det för vår regions Socialdemokrater att inte visa en lika ryggradslös hållning som deras kollegor i Värmland!

Tony Ring (M)

Oppositionsråd Karlskoga, Värmlänning och innevånare i Örebro län.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.