2016-04-20 06:00

2016-04-20 06:00

Uttryck åsikter anständigt

TIGGARE: Folkvalda ska värna demokratin

Tiggare

SVT sänder en dokumentär om romer som tigger. Dokumentären leds av Alexandra Pascalidous. För detta har hon mötts av en massa hat, inte minst på nätet. En av de som attackerat henne är en ledare i Kristdemokraternas Ungdomsförbund. Ett par riksdagsledamöter från Moderaterna har också utmärkt sig. Dessa borde veta bättre som har valts för att bland annat värna demokratin. Man ska inte döma ett parti för vad enskilda medlemmar gör men nog vore det bra med en erinran i sådana här fall.

Jag uppskattar Alexandra Pascalidous för att hon försöker lägga fram fakta och har även uppskattat henne i andra sammanhang. Journalister och skribenter som försöker beskriva saker och ting som de är skall inte bemötas med hat och hot. Man får tycka vad man vill men på ett anständigt sätt.

Roy Olsson

SVT sänder en dokumentär om romer som tigger. Dokumentären leds av Alexandra Pascalidous. För detta har hon mötts av en massa hat, inte minst på nätet. En av de som attackerat henne är en ledare i Kristdemokraternas Ungdomsförbund. Ett par riksdagsledamöter från Moderaterna har också utmärkt sig. Dessa borde veta bättre som har valts för att bland annat värna demokratin. Man ska inte döma ett parti för vad enskilda medlemmar gör men nog vore det bra med en erinran i sådana här fall.

Jag uppskattar Alexandra Pascalidous för att hon försöker lägga fram fakta och har även uppskattat henne i andra sammanhang. Journalister och skribenter som försöker beskriva saker och ting som de är skall inte bemötas med hat och hot. Man får tycka vad man vill men på ett anständigt sätt.

Roy Olsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.