2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Svårt att acceptera olikheter

LIVET: Provocerande när andra vet bäst

Livet

Att acceptera andra är verkligen svårt. Har idag umgåtts med en av mina bästa vänner som jag anser vara väldigt i fastkörd i mångt och mycket. Jag verkar gång på gång ta på mig rollen som hans lärare, som vet vad som är bäst för honom. Vill honom väl, men blir kanske lite för mycket eftersom jag inte har några större problem med att prata om mina svagheter och rädslor och gärna frågor honom om dessa upplevelser.

Vill att andra ska blir medvetna om hur rörliga vi är som människor.

En del människor verkar inte ha provat att tänka i nya banor och tror att det är så definitiva. Personligheten, idéerna och begreppen går att stöpa om. Jag måste öva på att låta andra vara. Alla behöver göra sina egna resor och möjligen stampa på samma ställe för att slutligen eller aldrig inse vad de egentligen är kapabla till.

Jaja, kärlek och förståelse utan en massa krav. Älska dem fullt ut i alla deras nyanser utan att pracka på dem idéer om hur de skall leva.

Jag vill väl och är själv fastkörd på flera sätt i andra ögon och vet hur provocerande det är när andra vet bäst.

”Fundersam”

Att acceptera andra är verkligen svårt. Har idag umgåtts med en av mina bästa vänner som jag anser vara väldigt i fastkörd i mångt och mycket. Jag verkar gång på gång ta på mig rollen som hans lärare, som vet vad som är bäst för honom. Vill honom väl, men blir kanske lite för mycket eftersom jag inte har några större problem med att prata om mina svagheter och rädslor och gärna frågor honom om dessa upplevelser.

Vill att andra ska blir medvetna om hur rörliga vi är som människor.

En del människor verkar inte ha provat att tänka i nya banor och tror att det är så definitiva. Personligheten, idéerna och begreppen går att stöpa om. Jag måste öva på att låta andra vara. Alla behöver göra sina egna resor och möjligen stampa på samma ställe för att slutligen eller aldrig inse vad de egentligen är kapabla till.

Jaja, kärlek och förståelse utan en massa krav. Älska dem fullt ut i alla deras nyanser utan att pracka på dem idéer om hur de skall leva.

Jag vill väl och är själv fastkörd på flera sätt i andra ögon och vet hur provocerande det är när andra vet bäst.

”Fundersam”

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.