2016-03-24 06:00

2016-03-24 06:00

Var är kommunal?

KARLSKOGA

Vården. Jag är undersköterska, vikarie, i Karlskoga kommun. Jag stämplar de dagar jag inte är i arbete. Ofta stämplar jag för att enheterna tar in en pensionär som vikarie i stället.

Samhällsekonomiskt borde ju detta vara helt fel!

Pensionären betalar mycket mindre skatt på sin inkomst, jag i min tur belastar skattebetalarna genom att stämpla. Men arbetsgivarna vill inte att vi vikarier ska få laspoäng. Och dessutom vill enheterna ha någon som vet precis vilka rutiner som gäller.

De har arbetet så många år tillsammans! Men ska man tänka så då lär vi oss aldrig!

Våra stämpeldagar tar slut någon gång, så vi blir tvingade att söka andra jobb.

Jag betalar fackavgift men facket verkar inte bry sig om detta problem som är för oss vikarier. Vet att detta förekommer inom andra enheter än äldreomsorgen.

Vikarie

Samhällsekonomiskt borde ju detta vara helt fel!

Pensionären betalar mycket mindre skatt på sin inkomst, jag i min tur belastar skattebetalarna genom att stämpla. Men arbetsgivarna vill inte att vi vikarier ska få laspoäng. Och dessutom vill enheterna ha någon som vet precis vilka rutiner som gäller.

De har arbetet så många år tillsammans! Men ska man tänka så då lär vi oss aldrig!

Våra stämpeldagar tar slut någon gång, så vi blir tvingade att söka andra jobb.

Jag betalar fackavgift men facket verkar inte bry sig om detta problem som är för oss vikarier. Vet att detta förekommer inom andra enheter än äldreomsorgen.

Vikarie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.