2016-03-22 07:58

2016-03-22 07:58

Väljarna avgör!

POLITIK: Replik till Robert Mörk

Regionrådet Mörk ondgör sig över att väljarna inte kan ställa moderaterna och oppositionsrådet Johan Nordström till ansvar.

Men visst kan de göra det! Det är bara att låta bli att rösta på partiet i 2018 års val om man nu tappat förtroendet för dem. Det är precis vad som hände i 2010 års val när socialdemokraterna i Degerfors förlorade makten.

Efter de senaste 48 månaders produktionstid – mandatperioden 2006 –2010 – hade väljarna fått nog och röstade in vänstern.

Så enkelt är det i ett system där väljarna avgör.

Östen med rösten

Men visst kan de göra det! Det är bara att låta bli att rösta på partiet i 2018 års val om man nu tappat förtroendet för dem. Det är precis vad som hände i 2010 års val när socialdemokraterna i Degerfors förlorade makten.

Efter de senaste 48 månaders produktionstid – mandatperioden 2006 –2010 – hade väljarna fått nog och röstade in vänstern.

Så enkelt är det i ett system där väljarna avgör.

Östen med rösten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.