2016-03-19 06:00

2016-03-19 06:00

Småbåtshamnen igen

BÅTRAMP

Nu har kommunens samhällsplaneringschef Bosse Björk varit i farten och tänkt till igen. Det gäller nu återigen en småbåtshamn.

Visserligen har även han nu insett att det föreslagna läget ute på Boforsudden kunde bli för utsatt och blåsigt, nej nu föreslår han att en ny småbåtshamn ska anläggas ännu längre bort på udden närmare Timsälvens utlopp.

Nej, men hallå!

Hur långt bort från bebyggelse och tillgänglighet blir inte det. Ett sådant läge skulle dessutom bli fritt fram för vandaler och tjuvar.

Vi frågar oss, vad är det för fel på det nuvarande läget vid Aggerudsviken?

För det första är det tillgängligt och skyddat för väder och vind och för det andra skulle en upprustning av hamnen säkert bara kosta en bråkdel av vad det skulle kosta att anlägga en ny.

En ny som dessutom säkert ingen kommer att använda än mindre hitta till. En upprustad hamn vid Aggerudsudden skulle dessutom kunna bli en prydnad för kommunen och något att visa upp för besökare och nyinflyttade.

Försök nu inse att det enkla oftast är det klokaste och se också till att upprustningen av Alfred Nobels torg blir vad det stolta namnet antyder och inte en tom ful fläck. Allting behöver inte dras i långbänk.

Förvånade småbåtsägare

Visserligen har även han nu insett att det föreslagna läget ute på Boforsudden kunde bli för utsatt och blåsigt, nej nu föreslår han att en ny småbåtshamn ska anläggas ännu längre bort på udden närmare Timsälvens utlopp.

Nej, men hallå!

Hur långt bort från bebyggelse och tillgänglighet blir inte det. Ett sådant läge skulle dessutom bli fritt fram för vandaler och tjuvar.

Vi frågar oss, vad är det för fel på det nuvarande läget vid Aggerudsviken?

För det första är det tillgängligt och skyddat för väder och vind och för det andra skulle en upprustning av hamnen säkert bara kosta en bråkdel av vad det skulle kosta att anlägga en ny.

En ny som dessutom säkert ingen kommer att använda än mindre hitta till. En upprustad hamn vid Aggerudsudden skulle dessutom kunna bli en prydnad för kommunen och något att visa upp för besökare och nyinflyttade.

Försök nu inse att det enkla oftast är det klokaste och se också till att upprustningen av Alfred Nobels torg blir vad det stolta namnet antyder och inte en tom ful fläck. Allting behöver inte dras i långbänk.

Förvånade småbåtsägare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.