2016-02-16 06:00

2016-02-16 06:00

Vi behöver egna datorer i skolan

Jag tycker att elever i högstadiet ska få tillgång till egen I-pad/dator. I nuläget så får elever i 1-6:an i-pad/dator och inte vi i högstadiet.

Istället får lärarna boka en datorvagn med ett visst antal datorer. Vagnarna måste köras upp till klassrummet, varje enskild elev måste hämta var sin dator, starta den, som tar en del av lektionen, för att datorn har inte den bästa kvaliteten. De flesta fungerar inte över huvud taget.

Sedan cirka tio minuter innan lektionens slut ska alla avsluta sitt arbete, stänga av datorerna, ställa tillbaka alla datorer i vagnen, som sedan läraren får köra tillbaka till där man hämtade den. Denna procedur stjäl cirka 20-25 minuter av lektionen, vilket gör att studierna minskar på grund av att man måste låna en dator.

Istället ska barn få en egen dator som dom ska ta hand om. Är det inte bättre att dom lär sig att skriva för hand från början så att man kan det och slipper lära sig när man är äldre?

Jag tror att en högstadieelev behöver en dator mer än en elev i låg- och mellanstadiet, eftersom vi ofta har både läxor, prov och inlämningar varje vecka. Jag tror även att man skulle bli mer ansvarsfull om man har en dator att ha ansvar för.

Hoppas på en förbättring!

Datortörstande elev

Istället får lärarna boka en datorvagn med ett visst antal datorer. Vagnarna måste köras upp till klassrummet, varje enskild elev måste hämta var sin dator, starta den, som tar en del av lektionen, för att datorn har inte den bästa kvaliteten. De flesta fungerar inte över huvud taget.

Sedan cirka tio minuter innan lektionens slut ska alla avsluta sitt arbete, stänga av datorerna, ställa tillbaka alla datorer i vagnen, som sedan läraren får köra tillbaka till där man hämtade den. Denna procedur stjäl cirka 20-25 minuter av lektionen, vilket gör att studierna minskar på grund av att man måste låna en dator.

Istället ska barn få en egen dator som dom ska ta hand om. Är det inte bättre att dom lär sig att skriva för hand från början så att man kan det och slipper lära sig när man är äldre?

Jag tror att en högstadieelev behöver en dator mer än en elev i låg- och mellanstadiet, eftersom vi ofta har både läxor, prov och inlämningar varje vecka. Jag tror även att man skulle bli mer ansvarsfull om man har en dator att ha ansvar för.

Hoppas på en förbättring!

Datortörstande elev

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.