2016-02-16 06:00

2016-02-16 06:00

Håll det ni lovat!

Att lärarna ska hålla koll ifall någon blir mobbad/kränkt är ju en självklarhet. Något de sagt att de ska göra, något de är skyldiga att göra. Men håller de detta?

Av egen erfarenhet vet jag att lärarna inte gör något. Men kanske har jag haft otur? Jag har frågat runt och de flesta håller med om att lärarna struntar i om någon blir illa behandlad. Svaret man får vart man än vänder sig är; nästa gång gör vi något och sen när nästa gång inträffar får man samma svar igen.

Fattar ni inte?!

Det ska inte ens behöva bli en nästa gång!

Ifall vi elever ska kunna jobba bra och koncentrera oss i skolan så måste vi känna oss trygga. Så väx upp lite och försök i alla fall att stoppa alla hårda ord och kränkningar. Om ni kan stå och berätta om allt ni ska göra ifall nedtryckning händer måste ni kunna genomföra det också!

Jag förstår att det kan vara svårt att veta vad som är rätt och fel och vissa lärare gör redan allt de kan, medan vissa bara blundar. Men ge lärarna bättre redskap för att kunna hjälpa till mer då, det är väldigt viktigt!

Elev i 8:an

Av egen erfarenhet vet jag att lärarna inte gör något. Men kanske har jag haft otur? Jag har frågat runt och de flesta håller med om att lärarna struntar i om någon blir illa behandlad. Svaret man får vart man än vänder sig är; nästa gång gör vi något och sen när nästa gång inträffar får man samma svar igen.

Fattar ni inte?!

Det ska inte ens behöva bli en nästa gång!

Ifall vi elever ska kunna jobba bra och koncentrera oss i skolan så måste vi känna oss trygga. Så väx upp lite och försök i alla fall att stoppa alla hårda ord och kränkningar. Om ni kan stå och berätta om allt ni ska göra ifall nedtryckning händer måste ni kunna genomföra det också!

Jag förstår att det kan vara svårt att veta vad som är rätt och fel och vissa lärare gör redan allt de kan, medan vissa bara blundar. Men ge lärarna bättre redskap för att kunna hjälpa till mer då, det är väldigt viktigt!

Elev i 8:an

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.